– Dette er unødvendig pengebruk

Fylkeskommunens promo-video på 3 minutter kostet 99.000 kroner - pluss moms.

SUPERMANN: Fylkesråd Tor Erik Jensen (H) som animert supermann i fylkeskommunens nye video. 

Nyheter

Det har nærmest blitt en årlig tradisjon at fylkeskommunen velger å lage en video for å presentere sin årsmelding. I år er det superhelter som er temaet når de fire fylkesrådene vil fortelle Nord-Trøndelag hva de jobber med.

Flyvende over fylket forteller rådsleder Anne Marit Mevassvik (Ap), utdanningsråd May Britt Lagesen (Ap), samferdselsråd Tor Erik Jensen (H) og utviklingsråd Terje Sørvik (Ap).

99.000 kroner

Det er kommunikasjonsavdelingen i fylkeskommunen som har skrevet manus til filmen. Kommunikasjonssjef Narve Nordmelan forteller at den kostet 99.100 kroner pluss moms. Han sier kostnadene ble litt høyere enn tidligere år, blant annet grunnet sykdom.

– For høyt

Gruppeleder Ståle Busch (Frp) mener beløpet er for høyt.

– Selv om det ikke utgjør noe på fylkeskommunens budsjett, så vil 100.000 kroner være veldig mye penger for enkeltindividet. Dette syns jeg er unødvendig pengebruk, sier Busch.

Han er heller ikke imponert av innholdet i videoen.

- Jeg har bare skummet fort gjennom den. Det er mulig de får litt treff på den, men om folk legger merke til innholdet eller effektene er jeg veldig usikker på. Jeg syns det virker litt useriøst, sier han.

Selvironi

– Jeg tror det er en god måte å formidle gjennom sosiale medier. Så skal man ikke bestandig ta seg selv så høytidelig, sier fylkesråd May Britt Lagesen (Ap).

Videoen kan du se her.