Alf Inge vant 500.000 kroner

Selskapet hans Mobitroll vant Midt-Norges største etablererstipend.

  Foto: Maria Amelie/Teknisk Ukeblad

Nyheter

– Dette er utrolig stort, sier Alf Inge Wang fra Levanger.

Han er professor ved NTNU, og har gjennom sin karriere utviklet et tjuetall applikasjoner for interaktiv undervisning. I 2013 har han og kollegene i selskapet Mobitroll fått særlig oppmerksomhet for Kahoot!, som gjør klasserommet om til et mobilbasert gameshow. Spillet har blitt brukt av to millioner studenter og lærere.

Oscar

I dag vant han sammen med kollegene det som kalles for gründernes oscar under Innovator 2014. Mobitroll vant mot GlucoSet og Tind, som var de to andre finalistene.

– Det er spesielt stort ettersom dette blir sett på som innovatørenes Oscar. De andre kandidatene hadde også svært spennende teknologi og konsepter, sier han.

Wang forteller at selskapet har opplevd en stor opptur.

– Det har vært et svært spennende tid for Mobitroll det siste året. Etter at vi gjorde Kahoot! tilgjengelig for alle, så har vi opplevd en eventyrlig vekst av brukere, sier Wang.

For lærere og elever

Han er stolt over at så mange som to millioner bruker produktet hans hver dag.

– Vi får daglig inn rapporter om stor begeistring både fra lærere og elever. Mobitroll har store planer for Kahoot!, sier han.

Wang er klar på hva han ønsker at produktet skal være.

– Vi ønsker at Kahoot! vil være et verktøy de fleste lærere og elever vil bruke. Vi ønsker også at Kahoot!-plattformen vil bli brukt i stor grad innen opplæring i bedrifter og organisasjoner. Vi ønsker å være et friskt pust, som gjør læring engasjerende, motiverende og morsomt, sier han.

Dette skriver arrangøren om prisen:

For å konkurrere om støtten, må du ha vilje og evne til å gjøre butikk av ideen din. Du må se muligheter for verdiskaping  og ha ambisjoner om å lykkes i et internasjonalt marked. Du kan søke som enkeltperson eller dere kan søke som team. Dette kan være begynnelsen på noe stort for din idé eller din bedrift. Fire av fem tidligere Startstøtte-vinnere har i dag bedrifter med suksess.

Wang har for tiden base i California for å forske på spillbasert læring og promotere Kahoot!.