Stjørdalingene tømte polet for Alstadberger

I går var det for første gang mulig å kjøpe lokalt maltøl på flaske i Stjørdal.

Salgssuksess: Roar Sandodden har laget råstoffet til ølet på Alstadberget.  Foto: Roar A. Fordal

Nyheter

De 120 flaskene polutsalget tok inn ble en salgssuksess. I gjenomsnitt ble en falske solgt hvert andre minutt så lenge det var øl i hyllene.

Sterke saker

Klostergården Håndbryggeri har brygget, og skatvalingen Roar Sandodden laget maltet som ølet med alkoholstyrke 6,5 prosent lages av.

På grunn av alkoholstyrken kan ikke ølet selges i butikk med ordinær salgsbevilling. Det plasseres i ølklasse 3. Kun de med den bevillingen kan selge, eller skjenke maltølet.

Den lokale øltradisjonen er godt bevart. Til nå har kun Morten Granås i Hegra tillatelse til å selge, men han har ikke tappet på flasker.

Det gjøres med Alstadberger som kom i salg på bestillingslisten til Vinmonopolet.

Fort utsolgt

Stykkprisen på 94 kroner for en flaske skremte ikke kjøperne. Og flere timer før polutsalget i Torgkvartalet stengte fredag kom beskjeden om at det var utsolgt for Alstadberger.

Roar Sandodden sa til Trønder-Avisa før salgsstarten av han var spent på mottakelsen, men la til at fremover vil han sørge for at alle som vil drikke hans øl skal få mulighet til å kjøpe det.

Han har bosatt seg på Alstadberget, og oppkalt maltølet etter plassen hvor råstoffet malt lages.

Det skal finnes mye salgsklart Alstadberger på lager. Så mer vil bli å få kjøpt. Men maltølsalget startet altså med mye større etterspørsel enn det Vinmonopolet i Stjørdal hadde trodd på forhånd.