300 kjøretøy til vårmønstring i Steinkjer

Ikke alle biler havner i pressa når de når pensjonsalderen. Lørdag 24. mai ventes hundrevis av kjøretøy til vårmønstringen ved Fylkets Hus i Steinkjer.

Medlemmer i Custom Cowboys i Steinkjer viser fram et lite utvalg av bilene som skal delta på vårmønstringen om to uker. Til høyre eieren av den flotte Cadillacen, Magnus Hagen, fra venstre Oddvar Jenssen ved sin fine Volvo Amazon sammen med klubbleder Jan Åge Myhr. Videre bakover står Håkon Arndal, Frank Svenning og Marius Viken ved sine respektive kjøretøy.  Foto: Jon Åge Fiskum

Frank Svenning ved sin pent ombygde Triumph Spitfire MK 3  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

Det er klubben Custom Cowboys som står bak arrangementet, som er det 11. i rekken. Klubbleder Jan Åge Myhr sier at fjorårets arrangement ble det hittil største, med i alt 300 kjøretøy samlet. Han forventer minst like mange i år.

Også for tohjulinger

Det er ikke bare firhjulinger som deltar på vårmønstringen. Liksom i fjor forventer arrangøren en fordeling med ca. 200 biler og resten motorsykler.

Som klubbnavnet antyder er Custom Cowboys åpen for det meste når det gjelder ombygginger av biler, men Myhr sier at alle er velkommen til å delta, enten de stiller med strøkne biler i originalskikk eller kommer kjørende i biler som avviker litt mer fra originalen.

Myhr sier at mønstringen bruker å samle deltakere fra Trondheim i sør til Namdalen i nord. I fjor kom det hele 45 kjøretøy fra Namsos, og arrangøren håper namdalingene stiller minst like sterkt i år. Myhr sier at interessen for arrangementet har økt år for år, og håper derfor på rekorddeltakelse i år.


Fra rust og kulehull til blankpusset krom

Custom Cowboys vårmønstring luktet av svidd gris og varm gummi.

 

Under mønstringen blir det kåring i fem klasser: Beste bil, beste MC, beste rod/custom, beste ølbil og Custom choise. Den siste blir kåret av en egen jury. Det blir også en egen olabilutstilling med premiering. I fjor stilte det fire biler, og arrangøren håper på enda bedre oppslutning fra de yngste i år. Også i den minste klassen vanker det premier.

Frank Svenning fra Steinkjer stiller med sin spesielle 68-modell Triumph Spitfire MK3 som han kjøpte på Møre for tre år siden. Sammenlignet med originalutgaven har Svennings bil utblokkede skjermer og fete hjul. Den opprinnelige motoren er også byttet ut med en mer holdbar B18 Volvo-motor hentet fra en Volvo feltvogn.

Swapmeet og helgrillet gris

Vårmønstringen byr også på et såkalt Swapmeet der deltakere og besøkende kan kjøpe og selge eller bytte bil- og mc-deler og tilbehør. Swapmeet er en stor greie i USA der navnet kommer fra, og arrangøren satser på at denne delen av arrangementet skal ta seg opp.

Mat er også en del av mønstringen. Liksom tidligere blir det også salg av helgrillet gris, kaffe og vafler. Forhandleren av Harley-Davidson motorsykler i Trondheim stiller også med seks-sju av sine aller nyeste sykler. Det blir også mulighet for prøvekjøring.


Gammel kjærlighet ruster

Langt inn i skogen åpenbarer det seg blank krom og fordums stolthet. Skogvrak er både høykultur og irritasjon.Magnus (19) tok råkjørerne med hårføneren

Utstyrt med skyggelue, refleksvest og hårføner skremte Magnus Morken vannet av råkjørerne i Steinkjer.