Bartnes kan bli ny leder i Bondelaget

Lars Petter Bartnes fra Beitstad er innstilt som ny leder for Bondelaget.

  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Bartnes satt som styremedlem av Norges Bondelag i fem år. Nå sitter han i styret i Nortura, men det er han villig til å si fra seg hvis han blir valgt som ny leder av Norges Bondelag.

– Jeg synes det er kjempeinteressant å bli foreslått som leder for Norges Bondelag. Det setter jeg stor pris på, sier Bartnes.

Det betyr at han kan bli leder for 60.000 medlemmer. Han understreker at han ennå ikke er valgt til vervet. Men han ble spurt av valgkomiteen i går. Nå gjentar årsmøtet og det skjer 02. juni.

– Norges Bondelag er en veldrevet organisasjon som har et god team. De jobber for bøndenes interesser - et felt som jeg er veldig opptatt av, sier han.

Utfordrende

Han tror at vervet blir svært utfordrende, men tror han har det som trengs for å lede 60.000 bønder.

– Det er alltid utfordrende å være leder for en slik organisasjon, men jeg er sikker på at vi skal klare å samarbeide - også med den regjeringen vi har i dag, sier Bartnes.

– Hvordan type leder er du?

– Jeg er en leder som er opptatt av resultat og som ønsker å få laget til å blomstre. Men jeg ser mer på meg selv som en trener, enn som en kaptein, sier han.

Store forventinger

Leder Asbjørn Helland i Nord-Trøndelag Bondelag er strålende fornøyd med at det kan bli en nordtrønder som skal styre skuta.

– Lars Petter er kompetent til å ta på seg den jobben. Jeg kjenner han godt og vet at han har mye erfaring. Han har møtt bønder fra hele landet og har spesielt god markedsinnsikt - det har vi behov for i ledelsen, sier han.

Helland legger ikke skjul på at Nord-Trøndelag Bondelag har store forventinger til Bartnes - dersom han blir valgt.

– Lederen må fremstå mer og mer i media og være flink der også - det tror jeg at Bartnes er rette person til, sier han.