Budkrig om fotballeffekter

I mai 2013 startet Sindre Flåm en facebookgruppe for salg av signerte effekter. Nå har 17-åringen skaffet seg kontakter i det - engelske fotballmiljøet, og driver nettbutikk fra gutterommet.
Fakta

Flåms signerte fotballeffekter:

  • Enkeltmannsforetaket ble stiftet 22. januar 2014, med mål om å bli best på salg av signerte fotballeffekter i Norge.
  • Opprettet nettbutikk samme måned med salg av signerte drakter, sko, bilder, kapteinsbånd med mere.
  • Samarbeider med kontakter i England som sørger for ekthetsgaranti på samtlige produkter.
  • Drives av snart 18 år gamle Sindre Flåm fra Steinkjer, med hjemmekontor på gutterommet.
Er du autografjeger?
Du må velge et alternativ
Nyheter

Han har et fast blikk og et stødig håndtrykk som en forretningsmann bør, Sindre Flåm, da Trønder-Avisa møter han hjemme på Kvamsenget. Til daglig går han på idrettslinja på Steinkjer videregående skole, og fotball er lidenskapen på fritiden. Nå har han gjort hobby til forretning.

– Det startet med at jeg kjøpte et signert kapteinsbånd fra England, som jeg la ut for salg på Finn. Da folk begynte å overby hverandre, skjønte jeg at jeg var inne på noe. Her gikk det an å tjene penger, sier Flåm. 

Fra Facebook til nettbutikk

5. mai 2013 startet han enkeltmannsforetaket Flåm`s signerte fotballeffekter og opprettet gruppe på Facebook, noe som førte til at han ble kontaktet av en autografjeger i England som gjerne ville samarbeide.

– Det er flere som jobber med å skaffe autografer og signaturer på ulike produkter. De fotograferer alltid signeringen, og legger med ekthetsgaranti, slik at kundene skal være trygge på at de får ekte varer. Nå får jeg flere mail i uken med tilbud om ulike produkter, forteller Flåm, som ønsker å holde navnet på sine kontakter for seg selv.

– Forretningen gikk så bra, og særlig i desember var det travelt. Jeg sendte ut flere pakker daglig, så jeg er sikker på at de ble lei av meg på posten, smiler den driftige tenåringen.

Finansierer egen utdanning

Rundt årsskiftet bestemte han seg for å starte nettbutikk, og tok kontakt med Moero as for å få hjelp til å bygge opp siden.

– Malen er kjøpt fra dem, men jeg designer mye av siden selv, og sørger selv for å legge inn varer, forteller Flåm.

Arbeidskar har han vært hele livet, og allerede som tolvåring begynte han å gå med avisen på søndager. Pengene han tjener spares til drømmevilla og en brukbar bil. Så langt har 17-åringen tjent cirka 200.000 på enkeltmannsforetaket sitt.

– Det er klart jeg har lyst å bruke penger, men jeg klarer å holde meg. Det er artig å drive når det går så bra, og en fin start på arbeidslivet, sier Flåm.

Etter videregående skole har han tenkt seg i militæret, før han kanskje søker om studieplass på BI. Forretningen planlegger han å drive ved siden av.

– Det skal nok gå fint å kombinere driften med skolegang, sier Flåm.