Headhuntet til lærlingkontrakt

Milkshake Media UB fra Tiller videregående skole høstet fem priser ved årets fylkesmønstring for ungdomsbedrifter. Nå har de fått lærlingkontrakt med et firma i Steinkjer.

Lærlinger: Erlend Løfald (t.v.), Lovise Sverdrup, Elias Bruholt, Mathias Johansen, Mikael Aune, Vegard Forbord fra Smart Media med sønn, Kristian V. Vikestad og Erlend Myhr Ribe fra Smart Media. Erlend, Elias, Mathias og Kristian blir lærlinger, mens Lovise og Mikael fortsetter på skolebenken.  Foto: Smart Media

Nyheter

Ungdommene fra Tiller videregående skole i Trondheim ville prøve noe mere enn skole. Derfor startet de egen bedrift kalt Milkshake Media.

– Vi ville drive med noe vi liker og gjorde hobby til jobb, sier Elias Bruholt.

Bedriftens første oppdrag var å lage logo for en annen ungdomsbedrift, deretter designet de hjemmesider for Drømmetrappa på Oppdal.

Headhuntet

Milkshake Media gjorde det bra på årets fylkesmønstring for ungdomsbedrifter på Magneten i vår, og hentet hjem hele fem priser. Der traff de også Vegard Forbord, administrativ leder i Smart Media.

– De gjorde et svært godt inntrykk, derfor inviterte Vegard gruppen til Steinkjer og Smart Media. Etter en besøksdag kom de tilbake og var her i tre dager, forteller Alexander Kjølstad, daglig leder i Smart Media.

Webdesignbedriften skrudde på sjarmen og tok dem med på omvisning i Steinkjer og grilling på Oftenåsen. På slutten av oppholdet fikk gjengen på seks tilbud om lærlingplass.

– Det er sjeldent å bli headhunted til lærlingplass, det var en gyllen sjanse for oss. Her får vi jobbe med hobbyen vår, samtidig som vi får betalt for det. Det er fine folk og en fin bedrift. Tilbudet måtte vurderes seriøst, sier Bruholt.

Energi, engasjement og vilje

Fire takket ja til lærlingplass, mens to valgte å fortsette skoleløpet. 1. juli er de på plass i Steinkjer, klar for nye utfordringer.

– Vi gleder oss til å jobbe mot virkelige kunder, og er klare for å møte ulike utfordringer hver dag. Det blir gøy å være noe mer enn studenter, sier Buholt.

Som eneste bedrift i landet har Smart Media fått tilpasset læreplan for lærlinger i mediegrafikerfaget.

– Det er mange fordeler med å hente inn et lite team som kjenner hverandre fra før. Denne gjengen har en energi, et engasjement og en vilje til å lære, og kommer til og bli en viktig del av produksjonen vår, sier Kjølstad.