Sjekk denne utrolige kjerra!

Martin Friberg (72) har et ytterst sjelden kjøretøy. Den er satt sammen av to biler, og kjører like godt i begge retninger.
Nyheter

– Jeg hadde opprinnelig planer om å bygge sammen to VW-bobler, men det var ikke like enkelt å få til med en bil som ikke hadde motoren fram. Derfor ble det til at jeg satset på å bygge sammen to VW Golf fra 1986, sier Friberg og starter opp kjøretøyet for å få den i posisjon for fotografering.

Avisas utsendte kan ikke be Friberg om å rygge ut bilen, ettersom dette kjøretøyet aldri rygger. Den kjører alltid framover.

Liker å mekke

Ettersom bilen ikke har noen bakende er eksosrørene ført rett opp på sidene av bilen, og gir fra seg et heftig brøl når Friberg starter opp den halvdelen av bilen som akkurat nå peker mot øst.

Martin Friberg liker å samle og mekke. På Nordenget Gårdsmuseum i Markabygda i Skogn har han ikke bare noen spesielle biler, men også 70 veterantraktorer, 250 motorsager og Norges eneste Ner-A-Car  motorsykkel. Akkurat nå holder han på å bygge opp en Cleveland motorsykkel fra 1920.

Martin Friberg hadde uten tvil dagens mest originale kjøretøy under det store biltreffet til Inntrøndelag Volkswagen Klubb i  forbindelse med at klubben feirer 20 år i år.

80 år siden første boble

Leder Steinar Nilsen gledet seg spesielt over de mange VW-boblene som deltok, sammen med mange andre fine biler med utspring i den tyske bilkonsernet.

Nilsen sier at det er ekstra grunn til å feire i år ettersom det i år er 80 år siden at den aller første VW-bobla så dagens lys og 40 år siden det første eksemplaret av VW Golf forlot samlebåndet.

Stevnet samlet også mange andre fine veteranbiler fra et stort distrikt. I papiravisa mandag kan dere lese mer om det store kjøretøytreffet i Steinkjer.