Vil skape trygge barnehager

Tenåringer fra Egge stakk av med 15.000 kroner i hovedpremien på teknologikonferansen Things4web.

Innovativ: Benjamin Berg Vollan og Marcus Antonio Bomann Velasques vant fredag 15.000 kroner for sine smarte teknologiløsninger. De vil gjøre livet i barnehagene tryggere. 

Utvikler: Pål Levang i Things 4Web lanserte torsdag et utviklerkit som gjør det mulig å utvikle fremtidens velferdsteknologi raskere og billigere. Han mener kommune og næringsliv har plikt til å følge opp unge entreprenører.   Foto: Pia Marie Lerseth

Nyheter

Benjamin Berg Vollan og Marcus Antonio Bomann Velasques har jobbet med teknologiutvikling siden de var 13 år. Torsdag presenterte de en av sine ideer på teknologikonferansen Things4web i Steinkjer Rådhus.

– Kindersafe er en smart løsning som skal gjøre barnehagen til et tryggere sted for ungene, samtidig som den ivaretar barnas helse, forteller guttene.

Snart i produksjon

Nå håper de at ideen skal kunne settes ut i produksjon så fort som mulig.

– Det har til nå vært et spørsmål om midler og teknologi. Teknologien har Things4web, og nå har vi fått de første midlene til å realisere prosjektet, sier Bomann Velasques.

Skal patenteres

Ungdommene begynte utviklingen gjennom NærUng og har nylig blitt tatt under vingene til Steinkjer Næringsselskap. Nå har de etablert firmaet TechNorway, og opprettet facebookside.

– Vi jobber med flere ideer, men disse kan vi ikke si noe om ennå, da de skal patenteres, sier Bomann Velasques.

Ikke bare teknologi

Guttene forteller at de er mer enn gjennomsnittlig interessert i fremtidsrettet teknologi.

– Men vi er interessert i sport og andre fritidsaktiviteter også altså, understreker tenåringene.

Imponert

Daglig leder Pål Levang i Things4web, er mektig imponert over Steinkjerguttene.

– Det er helt fantastisk at Steinkjer avler innovativ ungdom. Innovasjon skaper marked, marked skaper vekst i kapitalen. Det er livsviktig at næringsliv og kommune støtter opp under unge entreprenører, sier Levang.

Raskere og billigere

Torsdag lanserte Things4web en utviklerkit for at gründere som TechNorway skal få mulighet til å utvikle god velferdsteknologi.

– Kitet gjør det mulig å utvikle løsninger raskere og billigere. Steinkjer er verdensledende på smarte løsninger foran Dubai og Singapore, sier Levang.