Tradisjonsrike Thoresen melder oppbud i dag

Det blir ingen martnasbod fra Thoresen slakterforretning i år.

Bjørn Fossum går i dag til skifteretten med tradisjonsrike Thoresen slakterforretning.   Foto: Lars Lilleby Macedo

Nyheter

Nesten hvert år siden Steinkjermartnan startet for 50 år siden har Thoresen slakterforretning hatt egen bod med salg av lokal produsert kjøttmat. I år var planen å stå på felles stand med kolleger i Trøndelag mat.

Men slik blir det ikke. Steinkjers befolkning kjøper heller ferdig pakket kjøtt i en av byens dagligvarebutikker i stedet for å gå til ekspertene i Svein Jarls gate.


Sikret seg de siste godbitene

– Vi har fått noen solide klapp på skuldra og veldig mange er lei seg for at vi må stenge, sier Bjørn Fossum etter at det ble kjent at Thoresen slakteriforretning er konkurs.

 

Banken sa stopp

– Vi kan ikke drive lenger på kreditors regning. Folk handler rett og slett ikke nok hos oss. Det hjelper ikke at det har vært lang kø lille julaften. Det blir for lite pågang resten av året, sier daglig leder Bjørn Fossum.

Det var banken og regnskapsføreren som stoppet driften etter at de ikke så muligheter til at slakterforretningen kunne tjene penger.

Omsetningen har ligget jevnt mellom sju og åtte millioner kroner de senere åra. I fjor mistet de en million.

– Vi kjøper inn koteletter til samme pris som de store kjedene har som utsalgspris. Folk kommer ikke lenger i butikken, sier han.

Etablert i 1923

Th. Thoresen slakterforretning ble etablert i 1923 av Thorleif Emilien Thoresen. Han drev butikken som pølsemakeri og hadde eget utsalg av kjøttvarer. 

I 1960 tok Hallvard Thoresen over driften sammen med sin kone Liv Grytten Thoresen.

Samme år skiftet slakteribe-driften navn til H. Thoresen A/S. I 1973 hadde bedriften 24 ansatte.

H. Thoresen A/S opphørte ved konkurs i januar 1999, men Thoresen Slakterforretning A/S ble etablert samme måned av de tidligere ansatte i H. Thoresen. Sammen med Inderøy slakteri og Dullum slakteri har de tatt vare på tradisjonen rundt Innherredssodd.

Nå er det bare namsosingene her i fylket som kan få ferske kjøttvarer levert over disk hos en god, gammeldags kjøttvareforretning.

Verdifulle resepter

I boet ligger blant annet verdifulle resepter på kjøttprodukter.

– Det er bare vi som lager soddet på den måten, sier han.

Den siste tiden har bedriften kuttet i antall ansatte. På slutten var de fire.

– Jeg regner med det går greit å få seg ny jobb, sier Fossum, og forteller at det verste har vært å ringe rundt til cateringkunder og fortelle dem at de ikke får den bestilte maten.