Svein Brækken død 78 år gammel

En av de mest markante skikkelsene i Meråker i etterkrigstiden, tidligere Meråker-ordfører Svein Brækken er død, 78 år gammel.

Brækken døde tirsdag morgen etter en tids sykeleie på Meråker sykehjem.  Foto: Lene-Mari Prøven Flaamo

Nyheter

Brækken døde tirsdag morgen etter en tids sykeleie på Meråker sykehjem. Meråker-samfunnet - og Nord-Trøndelag -  har mistet en av sine mest markante skikkelser i etterkrigstiden.


Minneord: Svein Brækken

Det er sørgelig, trist og vemodig. Samtidig preger takknemlighet mange i dag etter at vi fikk høre om Svein Brækkens bortgang.


Ordfører Bård Langsåvold  sier hele Meråker-samfunnet har mye å takke Svein Brækken for.

– Han gjorde alt til beste for hele bygda gjennom sine 22 år som ordfører, sier Langsåvold til Trønder-Avisa, og legger til at Meråker har mistet en stor og folkekjær personlighet. Svein Brækken var aktiv i lokalpolitikken, i fylkespolitikken og i idretten og på alle områder var det omtanken for heimbygda som var det viktigste.

Hedret med medalje

Svein Brækken var ordfører i Meråker i 22 år, fra 1973 til 1995, og han var med i kommunestyret i 9 år før han ble ordfører. Han satt også i Nord-Trøndelag fylkesting, først mens han var ordfører og etter at han gikk av som ordfører i heimkommunen ble han direkte valgt til fylkestinget. For innsatsen sin i politikk og samfunnsliv ble han i 2004 hedret med Kongens fortjenestmedalje i gull.

Meråker-ordfører Bård Langsåvold sier til Trønder-Avisa at ettertiden vil spesielt huske Svein Brækken for to viktig ting i hans ordfører-periode:

– Det aller viktigste han fikk utrettet, var etableringen av Meråker videregående skole, som var en meget krevende og vanskelig sak, hvor sentrale myndigheter måtte inn i bildet for at man skulle lykkes med etableringen. I rtillegg var han en stor pådriver for kraftutbyggingen på slutten av 80-tallet.