Mest uenige om ståa i bykjernen

Ordfører Robert Svarva (Ap) mener det er gjort mye i sentrum av Levanger, mens utfordrer Anita Ravlo Sand (Sp) savner en mer offensiv holdning til bykjernen.

Duell: Innherred-redaktør Roger Rein ledet debatten mellom ordførerkandidatene Robert Svarva (Ap) og Anita Ravlo Sand (Sp) i Levanger torsdag kveld. 

Valg

LEVANGER: – Jeg hadde ønsket en mer offensiv holdning. Det må bygges et nytt og større bibliotek her, sa Sand under en debatt i regi av lokalavisa Innherred torsdag kveld ved Levanger bibliotek.

Det var ingen store, betente saker som ordførerkandidatene var uenige om. Sentrum var det som skilte kandidatene mest under debatten.

– Kommunen kan ikke drive utesteder. Et nytt bibliotek og ungdomshus vil nok trekke mer aktivitet, men studentene er opptatt av studentkro. Tidligere lå den i Festiviteten, nå er den på Røstad scene, sa Svarva.

– Kommer til å bygge seg i hop

Svarva påpekte – som han også i tidligere sammenhenger har gjort – at sentrum er fra Moan til Røstad.

– Det kommer til å bygge seg i hop. Det er dobbelt så mange arbeidsplasser på Moan som på Norske Skog. Det blir framstilt som at Moan har skylda for at det er så dødt i sentrum. Det hadde vært mer dødt i sentrum hadde det ikke vært for Moan. Og vi har gjort mye i sentrum; Stadionparken, Sjøparken, og to sandstrender er laget. Mer liv kommer som et biprodukt, sa Svarva.


Svarva snur om omsorgsboliger

Robert Svarva (Ap) opplyser at kommunen arbeider med å omhjemle en etasje på Stokkbakken i Åsen fra omsorgsboliger til sykehjemsplasser.

 

Vil ha gratis parkering

Sand sa seg enig i at Moan er og forblir den store handelsplassen i Levanger.

– Sånn er det. I bykjernen må vi ha andre ting. Vi må gjøre noe med gjennomgangstrafikken, og vi må ha gratis parkering, fortsatte Sand.

Svarva fremhevet derimot samarbeid med Nord universitet som en stor mulighet.

– Universitetet ønsker å komme nærmere sentrum. Det viktigste for å få til aktivitet i sentrum er et hotell på havna. Det vil skape ringvirkninger, mente Svarva.


Utfordrerne aner håp om politisk skifte:

Ap-ras i sjokkmåling i Levanger

Senterpartiet puster Arbeiderpartiet i nakken i en fersk meningsmåling i Levanger, etter et Ap-fall på hele 19 prosentpoeng.

 

Samarbeid på Innherred

Ordførerkandidatene ble også stilt spørsmål om den opphetede debatten som har vært i mediene. Svarva og Sand har skrevet flere innlegg myntet på hverandre. Svarva har fremhevet at Sand stemte mot Levanger i Fylkestinget i Nord-saken, og han også vært skeptisk flere Sp-toppers utspill om mer samarbeid på Innherred.

– Det jeg reagerte på var at om bare Senterpartiet får makta, så blir alt greit. Det tror jeg ikke på. Det er mer innviklet som så. Det er lurt å være på vakt, fordi det jobbes i det skjulte opp mot ulike aktører for å få ting flyttet hit eller dit, sa Svarva.

– Jeg sier ikke at noen er lettlurt, men det er noen rever som har sittet lenger i hiet enn andre, la han til.


Gram (Sp) svarer ordførerkollega i sør: «Det er bedre å være blid»

Levanger-ordfører Robert Svarva (Ap) reagerer på et Sp-utspill for mer Innherred-samarbeid. Og får svar fra Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram (Sp).

 

Sand har derimot påpekt at hun ikke synes noe om «skittkasting» fra Svarva.

– Han framstår som litt aggressiv. Det liker jeg ikke. Jeg tror litt av poenget er å få det til å framstå som at jeg ikke vil jobbe for Levanger. Det vil jeg avvise. Men det er lurt å være åpen. Det blir ikke et bedre samarbeid på det viset der, sa Sand.


Svarva snur om omsorgsboliger

Robert Svarva (Ap) opplyser at kommunen arbeider med å omhjemle en etasje på Stokkbakken i Åsen fra omsorgsboliger til sykehjemsplasser.

 

Trønder-Avisa følger valgkampen tett i vårt område. Vi presenterer trønderske kommuner før valget: de nordtrønderske kommunene, samt fylkeshovedstaden Trondheim. I tillegg følger vi valgkampen i fylkeskommunen tett.

Les alt om valget på www.t-a.no/nyheter/valg/.

Usikker på hvem som skal få din stemme? Prøv valgomaten!

Valgdagen for årets kommunestyre- og fylkestingsvalg er mandag 9. september. Mange kommuner holder også valg søndag 8. september.

På valgdagen den 9. september må du stemme i den kommunen der du var registrert i folkeregisteret som bosatt 30. juni 2019. Kommunen informerer om åpningstider og hvor du kan stemme på valgdagen. Du kan stemme i hvilket som helst valglokale i kommunen.

Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. Finn ditt nærmeste forhåndsstemmelokale og åpningstider. Du kan også ta kontakt med kommunen du oppholder deg i for å få informasjon om hvor og når du kan forhåndsstemme. Den ordinære perioden for forhåndsstemmegivning starter 12. august og varer til og med 6. september. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet.

Kilder: Trønder-Avisa og valg.no

Valg