MDG bekrefter: Er tilbudt varaordføreren fra begge sider

Forhandlingene om makta i Trøndelag fortsetter onsdag. MDGs Tommy Reinås bekrefter at han har fått tilbud om varaordførervervet fra begge hold.

JOKEREN: MDG gjorde et svært godt valg, ikke minst i Trondheim, og som det ble spådd i begge målinger i Trønder-Avisa før valget, kom partiet på vippen i fylkespolitikken. Her Tommy Reinås på veg inn til valgvake. FOTO: Ole Martin Wold  Foto: Ole Martin Wold

Valg

En Ap-ledet konstellasjon med SV, MDG, KrF og Rødt forhandler onsdag videre om et mulig samarbeid i fylkestinget i Trøndelag.

Dersom partiene som i dag samles til nye forhandlingsmøter i Trondheim blir enige, blir Aps Tore O. Sandvik etter alt å dømme fylkesordfører.

Varaordførervervet har det derimot vært knyttet mer spenning til.

Senterpartiet har hatt vervet i Trøndelag til nå, men Senterpartiet er ikke med i forhandlingene på Lerkendal i Trondheim.


Rødt tar tenkepause – men fortsetter i rødgrønne forhandlinger

Tirsdag kveld ble forhandlinger om nytt flertall i fylkestinget i Trøndelag satt på pause uten en løsning. Men partiene tror på enighet.MDG i forhandlinger med Ap-laget – vil bestemme seg tirsdag

MDG er nå den som kan avgjøre hvem som blir fylkesordfører i Trøndelag de kommende fire årene. De håper på å ta sitt partnervalg i løpet av dagen tirsdag.


Motstridende meldinger

Tirsdag kveld kom det motstridende meldinger i flere nyhetsmedier, om hvorvidt det allerede er avgjort hvem som blir varaordfører i Trøndelag.

Adresseavisen meldte at MDGs Tommy Reinås bekreftet at Ap og MDG er enige om at MDG får varaordføreren.

«MDG får varaordføreren i Trøndelag», meldte da NRK - basert på Adresseavisens artikkel.

Reinås avviste deretter overfor flere medier, inkludert Trønder-Avisa, at dette er avklart.

– Det er alt for tidlig å si om jeg blir varaordfører, uttalte Reinås til NRK.

– Det blir feil å drive å spekulere i det. Det jeg kan si at det ikke meldte meg ikke inn i MDG for å bli varaordfører, sa Reinås til Trønder-Avisa.


Uavklart valgthriller i kampen om Trøndelag

MDG ser ut til å komme på vippen, KrF utelukker ikke Ap-brudd og Sp vil forhandle. Håpet om maktskifte i fylkestinget lever hos Høyre.


– Ja, vi er tilbud vervet

Like før nye forhandlingsmøter onsdag, sier Reinås følgende om forvirringen:

– Avtalen er ikke i mål ennå. Det er for tidlig å si at noen er blitt varaordfører, for det eksistere ingen endelig avtale.

I valget fikk Sosialistisk venstreparti 0,5 prosentpoeng større oppslutning enn MDG. Listetopp for SV, Rakel Trondal ville tirsdag kveld ikke kommentere Reinås sine uttalelser om varaordførervervet.

Arbeiderpartiet ville heller ikke kommentere fordeling av posisjoner tirsdag kveld.

– Reinås, er du tilbudt varaordførervervet fra Arbeiderpartiet?

– Hva har det av betydning når det ikke er noen avtale klar? Det jeg kan si er dette: Ja, vi har blitt tilbudt varaordførervervet fra begge sider, sier Reinås.

Den andre siden er en potensiell Sp-ledet konstellasjon med borgerlige partier.

– Når fikk du disse tilbudene?

– Ingen kommentar, nå må jeg legge på, sier Reinås, på veg til forhandlinger.

Senterpartiets Tomas I. Hallem sier følgende om saken:

– Ingen kommentar.

Valg