Nytt smittetilfelle hos KIL – får konsekvenser for Blink

UTSATT: Blinks kamp mot Strømmen onsdag blir utsatt etter et nytt smittetilfelle i KIL-leiren

UTSATT: Blinks kamp mot Strømmen onsdag blir utsatt etter et nytt smittetilfelle i KIL-leiren Foto:

Av

Nytt smittetilfelle hos Kongsvinger. Blinks kamp mot Strømmen utsettes.

DEL

Etter Blink møtte Kongsvinger sist søndag ble det avdekket at en KIL-spiller hadde testet positivt for Covid-19. Spilleren skal ha holdt seg unna stadion en uke før Blink spilte der, men nå har klubben avdekket et nytt smittetilfelle.

I og med at Kongsvinger møtte Stjørdals-Blink sist lørdag, settes begge lag i karantene.

«Morgendagens utsatte kamp mellom Strømmen og Stjørdals-Blink må derfor utsettes på nytt. Samtidig vil kommende helgs kamp mellom Grorud og Kongsvinger utsettes», skriver NFF.

I forbindelse med smittetilfellet som ble bekreftet mandag opplyste Kongsvinger at den smittede spilleren ikke hadde vært i kontakt med noen av de andre spillerne eller vært på Gjemselund siden forrige helg.

Videre ble det opplyst at samtlige i spillertroppen og støtteapparatet skulle testes og ville være i karantene til testsvarene er klare.

Det er den positive prøven som ble bekreftet tirsdag som gjør at klubbens kommende kamper må utsettes.

– KIL har fulgt NFFs protokoller og retningslinjer fra myndighetene hele veien. Samtidig ser vi at vi aldri kan være forsiktige nok framover. Siden vi ble gjort oppmerksom på at spilleren hadde testet positivt, har alle som har vært i kontakt med spilleren den aktuelle helgen vi var i Bergen, gått inn i karantene, sa klubblege Åge Henning Andersen mandag.

Vikvang: – Ekstremt uheldig

Blink har så vidt rukket å komme ut av karantene etter smittetilfelle i Grorud. Nå venter det mest sannsynlig 10 nye dager.

– Vi er informert. Nå blir det nye ti dager i karantene, og det er ekstremt uheldig når vi allerede har vært ute i ti dagers karantene etter påvist smitte i Grorud. Det er i innspurten av sesongen, og to så lange perioder uten trening er absolutt ikke noe konkurransefortrinn når dette skal avgjøres. Det er ekstremt uheldig for vår del. Når det er sagt ønsker jeg ikke å være for streng mot Kongsvinger, sier Vikvang til TV2

11 utsatte kamper

En rekke 1. divisjonsklubber har fått utsatt kamper i høst som følge av virussmitte. Så langt har i alt 11 kamper måttet skyves på. En håndfull er ennå ikke berammet.

NFF jobber med en ny spilleplan for 1. divisjon. Den er trolig klar onsdag, bekreftet forbundets konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor NTB tirsdag.

I utgangspunktet er planen at 1. divisjon skal fullføres 5. desember. Deretter skal det spilles kvalifiseringskamper.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken