Morgenrapport: – Det har vært veldig rolig i nord, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen.

– Det er ingenting å melde, legger hun til.

I sør derimot har politiet tvitret om en del hendelser.

Like etter klokken fire natt til fredag skrev politiet at de rykket ut til melding om at en person har tatt strupetak på en vekter i Trondheim. Vedkommende var noe aggressiv da politiet kom, men roet seg ned. Politiet opprettet sak og vedkommende ble bortvist fra stedet.

Litt senere kom politiet over en person som sto å urinerte. Vedkommende ble anmeldt for forholdet.

Like etter klokken 6 fredag morgen skrev politiet at de hadde pågrepet en person etter tyveri av bil. Politiet kom over bilen ved Grilstad. En person stakk fra bilen, og biltyven ble fanget av en politihund.

Rundt kvart over seks fredag morgen skrev politiet at de hadde pågrepet to biltyver på Cirkel K på Tunga. Tyvene var inne på bensinstasjonen og ble pågrepet da de kom ut. En person erkjenner å ha kjørt bilen.

Perioder med snø

Fredag er det meldt opptil 3 grader og perioder med sol i Nord-Trøndelag. Det vil også komme nedbør og snø i enkelte områder.

Dette er tekstvarselet for Trøndelag fredag:

Sørvest liten til stiv kuling på kysten, fra i formiddag østlig frisk bris. I kveld nordvestlig frisk bris, liten kuling sør for Fosen. Perioder med snø og snøbyger, nedbør som regn på kysten.

Hos T-A i dag

I Nord-Trøndelag er det ti barnehager som peker seg ut i en fersk undersøkelse.

Selv i et trått kapitalmarked klarte T: Lab å hjelpe gründerbedrifter med å hente inn 187 millioner kroner i 2022.

Andre nyheter

Dette er nattens viktigste nyheter fra NTB

Flere evakuerte etter brann i tomannsbolig i Elverum

Minst åtte beboere ble evakuert etter brann i en tomannsbolig i Elverum. Det var fare for spredning til nærliggende bebyggelse, men brannen er nå under kontroll.

Begge boligenhetene er ubeboelige. Politiet har oversikt over evakuerte beboere, og ingen synes å ha fått alvorlige skader.

Stor røykutvikling i forbindelse med brann i Tønsberg

Politiet ba naboer om å lukke vinduer på grunn av røyk i forbindelse med en brann på Tjøme i Tønsberg natt til fredag. Det ble meldt om svært mye røyk fra brannen, som brannmannskapene har slukket.

To personer pustet inn noe av røyken og ble undersøkt av ambulansepersonell.

Livlege: Biden er i fin form

80 år gamle Joe Biden er stadig i god form og fungerer fint som USAs president, sier hans livlege Kevin O'Connor etter en rutinemessig helsesjekk torsdag.

– President Biden er stadig en frisk, sprek 80 år gammel mann, som er i stand til å med suksess utføre presidentskapets oppgaver, skriver O'Connor i legerapporten som er publisert av Det hvite hus. Ei heller har Biden opplevd noen vedvarende symptomer eller plager etter koronasykdommen, ifølge livlegen. Videre i rapporten går det fram at det i forbindelse med sjekk for hudkreft ble fjernet en liten lesjon på Bidens bryst. Den er sendt til biopsi, men resultatene var ikke lagt fram i natt.

Zelenskyj: Uaktuelt å gi territorium til Russland i bytte mot fred

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj utelukker å overgi ukrainsk territorium i en eventuell fredsavtale med Russland. Om Putin får territorium, vil han komme tilbake etter mer, sier Zelenskyj i et intervju med BBC i anledning at det snart har gått ett år siden den russiske invasjonen.

– Ethvert kompromiss om territorium vil gjøre oss svakere som stat, sa Zelenskyj til kringkasteren.

– Det handler ikke om det å kompromisse. Hvorfor skulle vi frykte det? Det er flere millioner kompromisser i livet. Spørsmål er: Med hvem? Kompromiss med Putin? Nei. Fordi det finnes ingen tillit, la han til.

Ukrainas regjering ber sivile forlate Bakhmut

Det pågår harde kamper om Bakhmut i Donetsk-regionen. Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk ber alle sivile som fortsatt er i byen, om å forlate den.

Russland har i månedsvis forsøkt å ta Bakhmut, og de siste dagene har soldater fra Wagner-gruppen rykket fram nord og sør for byen og truer med å omringe den. Alle forsyningslinjene til Bakhmut er gjenstand for russisk beskyting, ifølge Ukraina.

– De som velger å bli i Bakhmut setter seg selv og sine kjære i fare, skriver Veresjtsjuk på Telegram. Hun sier at dette også skaper ytterligere risiko for politiet og militæret, og at det «hindrer vårt forsvar og våre sikkerhetsstyrker fra å jobbe ordentlig i byen».

Nye demonstrasjoner i flere byer i Iran

Demonstranter marsjerte i gatene i flere byer i Iran natt til fredag i det som er de mest omfattende demonstrasjonene mot regimet på flere uker. Folk demonstrerte for å markere at det har gått 40 dager siden to menn ble henrettet etter å ha deltatt i de omfattende demonstrasjonene som rystet landet i høst.

Videoer i sosiale medier viser at det var demonstrasjoner i hovedstaden Teheran og i byene Arak, Isfahan, Izeh og Karaj, ifølge gruppa Human Rights Activists in Iran. I de kurdiske regionene vest i Iran, viser videoer delt av Hengaw Organization for Human Rights veisperringer som var satt i brann i Sanandaj. Byen har vært åsted for gjentatte demonstrasjoner.