Politiet ber folk vurdere å legge om til vinterdekk – Snø og glatte veier i høylandet

SNØDEKT: Vinteren rykker stadig nærmere. Øverst i Ogndalen i Steinkjer måtte isskrapa fram søndag formiddag.

SNØDEKT: Vinteren rykker stadig nærmere. Øverst i Ogndalen i Steinkjer måtte isskrapa fram søndag formiddag. Foto:

Snøgrensa ligger nå mellom 300 og 600 meter. Natt til tirsdag kan nattefrosten nå også lavlandet, forteller meteorologen.

DEL

TRØNDELAG: Politiet får meldinger fra store deler av distriktet om snødekte og glatte veger. Det anmodes om at billister kjører etter forholdene og at man bruker dekk som er egnet for aktuelle føre Vegtrafikksentralen er kjent med forholdene, skrev politiet på Twitter i natt.

På formiddagen oppdaterer politiet med at de har mottatt melding om at enkelte sjåfører ikke har lagt om til vinterdekk.

– Se på værmeldingen og vurder om du bør legge om til vinterdekk nå. Det meldes om glatte veier i distriktet, skriver politiet.

Vakthavende i Meteorologisk institutt, Tone Christin Thaule, forteller at snøgrensen nå ligger på 300-600 meter, og at fjellområdene dermed er utsatt for snø. Trønderske kommuner mellom 200 og 500 meter, som Namsskogan og Lierne, omfattes av et gult farevarsel for snømengder, som gjelder fra lørdag ettermiddag og ut søndag. I Lierne er det sol og én minusgrad søndag ettermiddag.

– Det er relativt kjølig også i lavlandet, og temperaturene ligger rundt 3-5 grader i dag og i morgen. Bygeaktiviteten gir seg i løpet av morgendagen. Det blir litt lite skyer natt til tirsdag, og det kan hende at en får mulighet for minusgrader lokalt, også i lavlandet, sier Thaule.

Da kan det være greit for mange å skifte dekk.

– Absolutt. En skal ikke så langt oppi terrenget før en får nedbør som snø. Det er greit å ta høyde for det. Det fortsetter med byger i morgen også, selv om det ikke kommer like tett som i dag, sier Thaule.

Søndag har vinden roet seg noe fra dagen før.

– Det blåser nok nordlig stiv kuling nå. Det minker ganske fort av i løpet av dagen. I kveld ser vi for oss frisk bris. Det går mot gradvis bedring. I Indre Nord-Trøndelag er det relativt lite byger akkurat nå, men det vil nok ta seg opp utover dagen, sier Thaule.

Det har vært noe torden i bygene lenger sør, men Thaule tror sannsynligheten reduseres utover dagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken