Det var ved 01.30-tiden i natt at politiet fattet mistanke til en bil i Stjørdal. Bilen ble stanset, og bilføreren måtte gjennomføre en rustest.

Den passerte han med glans – testen gjorde ingen utslag på rusmidler.

– Dermed fikk han kjøre videre, forteller operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt.

Truet med kniv

Da har det skjedd mer i gamle Sør-Trøndelag, der flere patruljer måtte rykke ut til Orkland ved 22-tiden tirsdag kveld etter melding om at en person skal ha blitt truet med kniv utendørs.

– Patruljene etterforsker hva som har skjedd og hvem som evt. har gjort hva. Situasjonen er under kontroll. Ingen er skadet, opplyser politiet på Twitter.

Mildere vær – men kald vind

Idag meldes det om mildere vær og høyere temperaturer på Innherred enn det som har vært tilfelle de siste dagene. Etter ned mot ti minus på morgenkvisten enkelte steder i starten av uka, er de i dag meldt om flere plussgrader. Men det går nok likevel mot en hustrig dag: Det ventes nemlig en kald vind fra sørøst. Vindstyrken kan nå frisk pris på formiddagen, med en vindstyrke på åtte meter i sekundet – mens vindkastene kan komme opp i 13 meter i sekundet.

På kysten er det ventet stiv kuling med 16 meter i sekundet, og her kan vindkastene komme opp i 24 meter i sekundet – noe som tilsvarer storm styrke.

Flere stengte tunneler i dag

Vegtrafikksentralen melder om at flere tunneler vil bli stengt for vedlikeholdsarbeid onsdag. Måsørtunnelen blir stengt klokken 21.30 onsdag kveld, og holdes stengt fram til 01.30 natt til torsdag. Eggetunnelen stenges fra klokken 20.00 til klokken 23.00 onsdag kveld. Også Bangsundtunnelen på Fylkesveg 17 blir stengt onsdag. Denne tunnelen blir stengt allerede klokken 07.00 onsdag morgen, og holdes stengt til klokken 17.00.

På T-A.no

Trønder-Avisa skriver onsdag morgen om beboerne i Tranaskogen boligfelt i Steinkjer, som reagerer kraftig på at Infanterivegen nå blir stengt. Beboerne frykter trafikkaos.

– Nå er det bare å vente på at det skjer ulykker i krysset Ogndalsvegen – Otto Sverdrups veg. Der kommer det til å smelle – spesielt når det nå blir glatt og snø, sier Tom Gudbrandsen i velforeningen i Tranaskogen boligfelt

Du kan også lese om Gundhild Lervik. Etter å ha jobbet som helsefagarbeider i kommunen i ti år, bestemte Gunhild seg for å bli fotterapeut – og har startet opp en fotklinikk i Steinkjer sentrum.

Norsk studie: Vaksine stopper ikke langcovid

Vaksiner gir dårlig beskyttelse mot langcovid, ifølge en ny norsk studie. Veldig overraskende, mener en forsker.

Ifølge Aftenposten konkluderer studien med at vaksinene er «fantastisk effektive» mot alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse, noe også mange andre studier har vist.

De beskytter imidlertid ikke mot konsentrasjonsproblemer, utmattelse, tung pust eller endringer i smak og lukt, ifølge studien.

– Vaksiner beskytter veldig dårlig mot long covid. Det er egentlig veldig overraskende. Det er litt beskyttelse, men det er triste greier, sier lege og forsker Arne Søraas ved Oslo universitetssykehus.