Populær turløype blir stengt for at millionprosjektet skal bli realisert

I GANG: Trond Hustad, styreleder i Torsbustaden Skisenter AS (t.v.) sammen med Sverre Skogli, Svein Rømo, Martin Sivertsen og Martin Bängs som representerer entreprenørfirmaene Frosta entreprenør AS (grunnarbeid), Innherred entreprenør AS (bygg) og Technoalpin Nordic AB (snøproduksjon) har blitt tildelt arbeidet i Torsbustaden.

I GANG: Trond Hustad, styreleder i Torsbustaden Skisenter AS (t.v.) sammen med Sverre Skogli, Svein Rømo, Martin Sivertsen og Martin Bängs som representerer entreprenørfirmaene Frosta entreprenør AS (grunnarbeid), Innherred entreprenør AS (bygg) og Technoalpin Nordic AB (snøproduksjon) har blitt tildelt arbeidet i Torsbustaden. Foto:

Til vinteren vil et nytt og moderne snøproduksjonsanlegg stå klart i Torsbustaden. Stor anleggstrafikk fører nå til at stien opp til Bukkhaugen blir stengt.

DEL

SKOGN: I flere år har Skogn IL og Levanger Kommune jobbet hardt med å få realisert planene om et snøproduksjonsanlegg i Torsbustaden. Sist vinter kom de siste midlene på plass, og i juni ble selskapet Torsbustaden skisenter AS stiftet.

Nå kan selskapet fortelle at entreprenørfirmaene Frosta entreprenør AS (grunnarbeid), Innherred entreprenør AS (bygg) og Technoalpin Nordic AB (snøproduksjon) har blitt tildelt arbeidet i Torsbustaden.

Tirsdag var det oppstartsmøte, og i løpet av uka blir første spade satt i jorda. Målet er at det skal bli produsert snø i desember

– Endelig er vi i gang. Vi kan nå klappe hverandre på skuldra og si at et stort delmål er nådd, sier Trond Hustad, styreleder Torsbustadenskisenter AS.

25 millioner kroner

Anlegget er kostnadsberammet til 25 millioner kroner. Planen er å ha et snøproduksjonsanlegg med dysetårn opp gjennom familiebakken. I tillegg vil det være kummer oppover heistraseen der man kan ta ut vann fra viftekanoner og slanger. Det vil bli lagt kummer til hoppanlegget slik at de kan bruke den kanonen som er der i dag, mens i langrennsløypa på Lundsbustaden blir det dysetårn utover flaten, og kummer i enden av løypa med mulighet til å trekke ut slanger lenger opp i traseen.

– Det blir kjempestas å få dette anlegget. Det er stor interesse for det som skal skje, og folk går og venter på at vi skal få til et skisenter som tar vare på aktivitet for barn og ungdom. Jeg tror dette er en veldig god investering for fremtiden, sier Hustad.

Stenger populær sti

På grunn av stor anleggstrafikk i området blir også den populære turstien opp til Bukkhaugen stengt i høst. Stien fra Lundsbustaden og nesten frem til Langfylltjønna hvor pumpehuset skal bygges, vil benyttes som anleggsveg i byggeperioden.

– Stien opp til Bukkhaugen blir stengt. Det vil fortsatt være mulig å gå opp til toppen, men da må man gå ut i terrenget. Vi kommer til å skilte opp og sette opp sperrebånd i området. Stien opp til Bukkhaugen vil være tilbake i normal drift når vi har fått anleggsveien inn til det nye pumpehuset ferdig, sier Trond Hustad.

Selv om Torsbustaden blir et anleggsområde i høst, håper skisenteret på en aksept for begrensningene dette gir.

– Resultatet blir veldig bra for området som helhet på sikt, og som mange vil få glede av i årene som kommer, sier Hustad.

Stort prosjekt

Det er Audun Johansen som er byggeleder for prosjektet. Han håper at alt vil være ferdig til vinteren, men at mye er avhengig av været.

– Det er et stort prosjekt,. der mye skal skje på kort tid. Blir det for dårlig vær kan det bli for farlig å holde på med gravemaskinen i bratthenget, men vi har kalkulert med at det ikke skal være ordentlig vinter før etter jul - slik det har vært de siste årene. Vi håper at alt går etter planen og at det blir produsert snø i desember, sier Audun Johansen.

BYGGELEDER: Audun Johansen er byggeleder for prosjektet i Torsbustaden.

BYGGELEDER: Audun Johansen er byggeleder for prosjektet i Torsbustaden. Foto:

Artikkeltags