– Dette er en fin anleding til at alle som vil kan få til å prøve oss uten noen forpliktelser, sier sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa.

I romjula ble Amedia, som leverer Trønder-Avisas tekniske løsninger, rammet av et omfattende hackerangrepet. Da angrepet ble oppdaget ble alle saker på t-a.no åpnet for alle, noe som er fast rutine for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for.

I forrige uke ble tilgangskontrollen gjenopprettet, og pluss-sakene ble igjen forbeholdt innloggede abonnenter.

Opprett ditt prøveabonnement her.

Gratis prøveperiode

Men fortvil ikke – nå tilbys ikke-abonnenter å prøve avisa gratis på nett ut måneden.

– Nå har vi fått på plass registrering av abonnenter igjen. Men alle som vil kan nå prøve Trønder-Avisa helt gratis på nett ut januar. Har du en aID-bruker fra før er det bare å klikke seg inn på en av våre saker, og du trenger ikke registrere betalingsopplysninger eller binde deg til noe, sier Rossing.

– Har du ikke aID-bruker må du opprette det, men det er bare noen få ekstra klikk, legger han til.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Fortsatt rammet

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet. Trønder-Avisa-konsernet inngikk en strategisk samarbeidsavtale med Amedia for to år siden.

Dataangrepet har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli betalende abonnent. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Opprett ditt prøveabonnement her – helt uten forpliktelser.