– Vladimir Putin har gratulert Bolsjunov for sølvmedaljen. Putin kaller ham rennets ekte helt, opplyser presidentens pressetalsmann Dmitrij Peskov, ifølge Ria Novosti.

Dagbladet var først med å omtale saken i Norge.

Bolsjunov knakk staven i en duell med Johannes Høsflot Klæbo på oppløpet på søndagens femmil. Det ødela russerens gullmuligheter. Klæbo krysset målstreken først foran lagkameraten Emil Iversen, men ble i underkant av en time senere diskvalifisert.

Iversen fikk dermed gullet, mens Bolsjunov ble stående med VM-sølv.

Juryen mente at Klæbos manøver tidlig på oppløpet ikke var innenfor regelverket. Episoden ble som i Norge også en stor nyhetssak i Russland.

Dette er prosedyrene og reglene Norges Skiforbund må følge hvis de vil anke diskvalifiseringen av Johannes Høsflot Klæbo fra femmila i ski-VM i Oberstdorf:

* Anke kan, med noen unntak, gjøres mot samtlige avgjørelser tatt av konkurransens jury.

* Anken må komme fra et nasjonalt forbund og leveres innen 48 timer etter at den offisielle resultatlisten ble offentliggjort.

* Det vil si at en anke fra Norges Skiforbund må leveres til Det internasjonale skiforbundet (FIS) innen klokken 16.41 tirsdag ettermiddag. Samtlige bevis må sendes innen ankefristen.

* Avgjørelser rundt anken tas av en appellkommisjon, som kun er oppnevnt for gjeldende sak. Den består av tre upartiske medlemmer, som i dette tilfellet betyr at de ikke kan være norske eller russiske.

* En avgjørelse må skje innen 72 timer etter at anken er mottatt, såframt partene involvert ikke er blitt enige om noe annet.

* Avgjørelser i appellkommisjonen kan ankes videre til FIS-domstolen.

LES OGSÅ: Estil fikk gullmedaljen i posten: – Tror ikke Iversen ville ha det på denne måten

LES OGSÅ: Klæbo: Dette føles som den vanskeligste dagen i hele karrieren min