MORGENRAPPORT: – Det har vært veldig få hendelser i natt, sier operasjonsleder Viola Elverum. Hun sier det eneste fra loggen i Nord-Trøndelag er et påkjørt rådyr.

– Det fikk vi melding om i natt klokken halv ett. Det var et rådyr som hadde blitt påkjørt på Inderøy mellom Sakshaug kirke og Sandvollan. Det lå i grøfta så jeg vet ikke om det var skadd eller død, men viltnemnda ble i hvert fall varslet, sier hun.

I Trondheim har det også vært en rolig natt ifølge operasjonslederen. Den eneste hendelsen som politiet har tvitret om er om et innbrudd på en bensinstasjon på morgenen.

Vekter meldte om innbrudd på bensinstasjon i Trondheim sentrum. Observerte en person på videoovervåkningen. Stjålet tobakksvarer. Politiet stanset en mann som passet til beskrivelsen. Det ble funnet tobakksvarer i nærheten. Mann i 20-åra pågrepet, står det i tweeten.

Snø

Torsdag er det meldt ned mot minus 2 grader og snø i Nord-Trøndelag. Dette er tekstvarselet fra Meteorologisk institutt:

Nordvest periodevis liten kuling, utover ettermiddagen litt minkende, i kveld dreiende vest og sørvest. Sludd- og snøbyger.

Hos T-A i dag

Sagaen om hvem som skal huse politiet i Verdal og Levanger ruller videre. Kommunene bekreftet mandag at de er tilbydere bak fem konkrete løsninger.

En av Norges største tannlegekjeder har kjøpt eierskapet til en større tannklinikk i Levanger. – Endelig har vi en avdeling mellom Trondheim og Mo i Rana, sier styreleder.

Andre nyheter

Dette er nattens viktigste nyheter fra NTB:

Trump kan bruke Facebook og Instagram igjen

Tidligere president Donald Trumps brukerkontoer hos Facebook og Instagram gjenåpnes i løpet av de kommende ukene etter å ha blitt stengt etter kongresstormingen i 2021. Det har selskapenes eier Meta bestemt.

Trump refser Metas avgjørelse fra 2021, og skryter samtidig av sin egen plattform Truth Social i en uttalelse han publiserte der i natt norsk tid. Ingen sittende president eller noen som helst andre, fortjener utestengelse, uttaler han. Trump fikk før jul tilbake tilgangen til Twitter, der han også var utestengt, men han har så langt ikke lagt ut noe der.

Video av Pelosi-angrep offentliggjøres

Opptak av angrepet på Representantenes hus' tidligere leder Nancy Pelosis ektemann skal offentliggjøres. Det har en amerikansk dommer bestemt. Påtalemyndighetens ønske om å holde opptaket hemmelig, er dermed blitt avvist. Publiseringen kan skje allerede i dag, amerikansk tid.

Paul Pelosi, Nancy Pelosis ektemann, sov i parets bolig i San Francisco da noen brøt seg inn og slo ham med en hammer 28. oktober. Nancy Pelosi var i Washington da dette skjedde. Påtalemyndigheten har siktet 42 år gamle David DePape for angrepet. DePape har erklært uskyld.

Folkevalgte i Peru vil stille presidenten for riksrett

Over 20 venstreorienterte folkevalgte i nasjonalforsamlingen i Peru har levert inn en erklæring med formål om å stille president Dina Boluarte for riksrett, ifølge Reuters. Fremstøtet trenger 52 stemmer før det kan bli lagt fram som sak til debatt i nasjonalforsamlingen.

Utviklingen skjer mens Peru er preget av store demonstrasjoner etter at Boluartes forgjenger Pedro Castillo ble avsatt i en riksrettsavstemning og pågrepet. Flere titalls personer er døde i demonstrasjonene.

Mann død etter brann i bygård i Bergen

En mann i slutten av 30-årene mistet livet i en brann i en bygård på Møhlenpris i Bergen onsdag. Han ble funnet i kjelleren i bygningen, der brannen oppsto.

Brannvesenet i Bergen fikk melding om røykutvikling fra kjelleren i bygningen klokken 21.46 onsdag kveld. Røykdykkere tok seg inn og fikk slukket det politiet omtaler som et branntilløp.

I kjelleren ble det unt to bevisstløse personer, en mann og en kvinne. Ingen av dem bodde i gården der det brant.

– Mannen ble erklært død klokken 22. 53. Det er uvisst hvordan tilstanden til kvinnen er, sier operasjonslederen i Vest politidistrikt.

Høyre klare for forlik om lakseskatt

Høyre er tilfreds med endringene regjeringen har varslet i lakseskatten og avviser ikke et forlik i Stortinget, skriver Klassekampen.

Havbruksnæringen har protestert på at skatten skal være basert på hva laksen koster på Nasdaq-børsen. Nå har næringspolitisk talsperson i Senterpartiet Geir Pollestad bekreftet at det ikke vil skje.

Høyres finanspolitiske talsperson Helge Orten, sier retretten er et steg i riktig retning, men mener det må større endringer til dersom regjeringen ønsker et forlik med Høyre.