Roy (27) fikk byggentreprenøren FuglesangDahl til å starte opp båtbedrift

Opprettelsen av FuglesangDahl båt og motor er en direkte konsekvens av et spørsmål fra en ansatt.

DEL

(NT24) STEINKJER: Roy William Gundersen (27) tok fagbrev i logistikk i fjor og har jobbet fire år hos FuglesangDahl. Da det ble klart at faren, Svein Willy Gudersen skulle avvikle selskapet som driver med reparasjon av båtmotorer, fortalte Roy det til Erling Fuglesang.

– Jeg gikk til Erling og sa at pappa skulle slutte og at det ble et åpent marked på Innherred. Responsen jeg fikk var opprettelsen av et nytt selskap, smiler 27-åringen.

Har aldri opplevd maken

– Jeg har aldri opplevd maken. Roy kom til meg og spurte om å få videreføre farens bedrift Sandvollan Outbord AS hos oss i FuglesangDahl. Det er så artig at folk er kreative og prøver ting. Som bedrift har vi hjerte og hjerne i bygg og eiendom, men dette gir oss flere ben å stå på, sier Fuglesang.

Han antyder at det blir millionomsetning i den nye bedriften og at de i all hovedsak vil drive i nærområdet med en radius på tre mil rundt Steinkjer.

– Vi er ikke ukjent med å skruve og reparere eget utstyr, men dette er første gang vi oppretter et underselskap som driver med noe utenfor bygg og eiendom, så det kan sies å være spesielt, sier Fuglesang, og fortsetter:

– Service på båter er veldig sesongbetont og passer perfekt inn hos oss, da Roy har andre oppgaver å fylle tiden med når det ikke er båtsesong.

Mangler fortsatt leietakere i de to øverste etasjene

Overtar etter far

Roy Gundersen har skruvd båtmotorer sammen med faren i mange år, men nå som faren Svein Willy Gundersen ønsket å trappe ned og bli pensjonist, kjente han på at det var synd å sende kundene ut av nærområdet.

– Jeg har bestandig holdt på å skruve litt og det er litt snedig at gikk an å videreføre det her, sier Gundersen junior.

– Han har vist stor interesse for å få videreført driften, ikke minst med tanke på kundene han har hatt i mange år og de skal vi ta oss av nå. Vi skal kun ha reparasjon og service, sier Fuglesang.

Han viser til at de har fire-fem ansatte på lageret til vanlig og at de har vaskehall som også kan brukes som oppstillingsplass for båter.

Kraftig fall i nyboligsalget: – Det er nesten stopp, melder FuglesangDahl

Avvikler Sandvollan Outboard

Den vordende pensjonisten skal fremover kun ha båt som hobby.

– Jeg har holdt på med motorer siden jeg var 13 år og båter og båtmotorer i 20 år. Jeg har sluttet flere ganger før, og ikke klart å holdt meg unna, men denne gangen er det punktum, sier Svein Willy Gundersen.

Han forteller at han tre ganger tidligere har måttet gi seg på grunn av helsa, sånn er det også denne gangen, men nå avvikler han bedriften Sandvollan Outboard AS.

– Jeg er veldig glad for at min sønn så en mulighet for å fortsette gjennom jobben sin i FuglesangDahl, og at de oppretter egen avdeling for dette, så håper jeg å fortsette litt på hobbybasis, sier Gundersen.

Båtmiljø på Innherred

Han fryktet at det ikke skulle være noen igjen som reparerer båtmotorer på Innherred når han nå gir seg.

– Flere har spurt meg om hva de skal gjøre nå som jeg slutter. Det er 15-20 båtforeninger i området som har gitt meg mer arbeid enn jeg har kunnet ta unna, sier Gundersen.

Han er åpen om at han er 100 prosent uføretrygdet, og har delvis valgt å jobbe på bekostning av trygda.

– Jeg kan ikke treskjæring eller å strikke, så da har det blitt litt reparasjoner igjen når jeg har vært i stand til det. Å sitte på Amfi og glane er ikke noe for meg. Den ene gangen jeg startet opp igjen var det fordi Roy startet sammen med meg. Vi har kunder fra Namsos til Trondheim og de siste årene har jeg måttet sagt nei til 60-70 prosent av de som har spurt.

Samarbeider på båt

FuglesangDahl har også inngått et samarbeid med Midt-Norsk Fritid AS i Steinkjer om å ta seg av noe montasje, service og reparasjoner for dem. I tillegg vil Midt-Norsk Fritid levere motorer og deler til FuglesangDahl ved behov.

– Samarbeidet i bransjen rundt båt er litt spesielt. Vi driver spesialisering på hver vår front og bruker hverandre, er Fuglesang og Hans Ole Ingulfsvann i Midt-Norsk Fritid enige om.

FuglesangDahl er også forhandler av tilhengere fra Tysse, der det også eksisterer samarbeid mellom bedriftene.


Regnskap FuglesangDahl AS

RESULTATREGNSKAP 2019 2018 2017
Sum driftsinntekter 411 603 000 385 403 000 200 467 000
Driftsresultat 22 833 000 16 505 000 6 098 000
Resultat før skatt 25 690 000 18 320 000 6 786 000
Årsresultat 20 214 000 14 572 000 5 516 000

Kilde: regnskapstall.no

Artikkeltags