Gå til sidens hovedinnhold

Røykutvikling i jernbanetunnel stengte togtrafikken

På Twitter skrev politiet i Trøndelag kl. 11.33 at nødetatene rykket ut til melding om røykutvikling i Gevingåsen-tunnelen.

Dette er en jernbanetunnel, og togtrafikken mellom Hell og Hommelvik ble stengt.

Brannvesenet fra både Malvik og Stjørdal har rykket ut for å bistå.

Thor Inge Aas, politiets innsatsleder er på stedet og fortelta at de fikk inn meldinger fra forbipasserende om at det var røykutvikling i tunnelutløpet som vendte ut mot Hommelvik-siden.

– Da sendte vi inn brannvesenet for å sjekke om det kunne være noe, sa Aas og la til at det foreløpig ikke var funnet noe.

Dette sa han til Trønder-Avisa i 12-tiden.

Røykdykkere inne i tunnelen

Operasjonsleder i politiets operasjonssentral, Trond Volden, fortalte like før kl.12.00 at både helsepersonell, brannvesen og politi er på stedet.

– Brannvesenet er nå inne i tunnelen med røykdykkere og søker etter arnestedet. Årsaken til røykutviklingen er enda ukjent, men vi heller mot at det er en teknisk årsak. Det er ingenting som tyder på at det har vært en ulykke, sier operasjonsleder Trond Volden.

Han bekreftet at det var noe røyk som kom ut fra åpningen av tunnelen på Malvik-siden.

Volden fortalte at det ikke var noen tog inne i tunnelen og at det var en lokfører som meldte fra om røykutviklingen da vedkommende hadde kjørt gjennom tunnelen.

Innsatsleder, Thor Inge Aas, fortalte at røyken mest sannsynlig kom fra Hommelvik-siden av tunnelen da det ikke var røyk lengre enn 600-700 meter inn i tunnelen.

– Så vidt vi vet er det bare brannfolk inn i tunnelen, men vi kan ikke være helt sikre før vi har søkt gjennom hele tunnelen, sa Aas.

Åpnet igjen

Til Adresseavisen bekreftet Bane Nor at tunnelen er åpnet for vanlig trafikk igjen ved 13-tiden.

– Det er en glede å kunne konstatere at brann- og redningsetaten ikke fant noen årsak til røykutviklinga som har med tunnelen og vårt anlegg i den å gjøre. Så trafikken gjennom tunnelen er nå gjenoppretta som normalt både til og fra Trondheim og Steinkjer, sier Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor.

Kommentarer til denne saken