STJØRDAL: Kl. 23.18 mandag kveld fikk nødetatene melding om røykutvikling i Munkhauggata i Stjørdal, og samtlige nødetater rykket ut.

Kl. 23.36 skrev 110-sentralen på Twitter at brannvesenet hadde tatt seg inn i boligen, hvor beboer ble tatt ut og overlevert til helse. Det ble startet utlufting, og tørrkoking var årsak til røykutviklingen.

– Tørrkoking av egg var årsaken til røykutviklingen, forteller politiets operasjonsleder Rune Brandmo til Trønder-Avisa.

Forøvrig ble et rådyr påkjørt i Flatanger kl. 04.22, ellers har det ikke vært hendelser i Trøndelag for politiet å rapportere om.

Mildere tirsdag

Været i Trøndelag: Sørøst bris, til dels frisk bris. Utrygt for enkelte regnbyger i grensetraktene, ellers stort sett pent vær.

Stort sett temperaturer mellom 6 og 8 grader og delvis skyet i dag.

– Vi har ikke fått spesielle tilbakemeldinger om glatt føre. Det er rolig. Så er det også varmere i dag, sier Erlend Nilsen i Statens vegvesen.

Ny smittetopp

Det har blitt registrert 433 nye koronasmittede sist døgn. Det er en økning på 593 tilfeller siste to dager, gjengir NTB. Det er ny smittetopp i Norge. Frem til nå var det høyeste antallet smittetilfeller på ett døgn fra 24. mars, da 313 nye tilfeller ble registrert.

Arbeidsgiverforeningen Spekter har kommet til enighet med forbundene i LO og YS om lønnsoppgjøret for om lag 40 000 ansatte i sykehusene, skriver NTB.

Arbeiderpartiet foreslår i Stortinget at intensivkapasiteten ved sykehusene skal økes. Helseminister Bent Høie (H) mener det allerede er tatt grep, skriver NTB.

FrP framlegger i dag sitt forslag til nytt partiprogram for 2021-2025.