Se musikkvideoen til Steinkjer Pride: «Hør ka vi sei, vi e åpen, lys og gay!»

Skjermdump fra musikkvideoen.

Skjermdump fra musikkvideoen.

Rød Tråd og Steinkjer Pride har laget en sang og musikkvideo, hvor budskapet er å være skamløs, fri og stolt.

DEL

STEINKJER: Denne uka er det klart for Steinkjer Pride, men arrangørene har vært nødt til å være ekstra kreative på grunn av situasjonen samfunnet står i.

– Vi skjønte fort at Pride i år ikke ville bli som i fjor. Det var utrolig mange mennesker som kom på Pride-arrangementet i fjor, og det å lage arrangement for et begrenset antall ble helt feil for oss. Å ekskludere folk er det motsatte av hva Pride står for, slår Turid Saursaunet i Rød Tråd fast.

– Skamløs, fri og stolt

Derfor blir Pride-uka noe annerledes i år, selv om målet fortsatt er å være synlige i bybildet, med ulike planer for både store og små gjennom de kommende dagene.

Onsdag kveld ble uka sparket i gang da Rød Tråd og Steinkjer Pride stolt kunne presentere en helt ny sang og tilhørende musikkvideo. Budskapet fra Saursaunet & Co. er like enkelt som det er flott:

– Vær skamløs, fri og stolt!

SE MUSIKKVIDEOEN:

Velvilje og positivitet

Ideen kom på et styremøte i Rød Tråd, forteller Turid Saursaunet.

– Vi tok kontakt med flere lokale aktører. Vi er en frivillig aktør, med begrenset budsjett, men vi har møtt så mye velvilje og positivitet fra så mange hold. Det har bare ballet på seg, og resultatet har blitt mye bedre og større enn vi turte å se for oss på det styremøtet.

Musikerne Caos Myrslo, Frida Natland og Kristoffer Skei har stått for produksjonen av låta, der både Per Thomas Holtan (PT) og Tora Dahle Aagård bidrar. Produksjonsselskapet Camerat har stått for produksjonen av videoen. Lokale personer bidrar med både sang og dans.

Vil at dansen skal spre seg

Og nettopp dansen i musikkvideoen håper Rød Tråd at folk vil lære seg.

– Låta og dansen er nydelig i seg selv. Det vi håper er at folk lærer seg dansen – og filmer at de danser, enten med familie, venner, kolleger, fotballaget eller hva det måtte være. Og at videoen deles på sosiale medier eller sendes rett til oss, sier Saursaunet.

Resten av uka byr på barnehagebesøk torsdag, flaggheising med ordføreren fredag – og en fin avslutning lørdag.

– Jeg kan ikke si så mye ennå, men jeg oppfordrer folk til å legge lørdagsturen til Oftenåsen, avslutter Saursaunet hemmelighetsfullt.

Artikkeltags