TRONDHEIM: Konkurransen åpner i mai og varer ut juli. Vinneren kåres i midten av august.

– Vi har fått på plass en variert jury, som gleder seg til å få inn bidrag, sier Kim Riseth, redaktør i Namdalsavisa, var en av de opprinnelige initiativtakerne til konseptet Bandwagon, som startet allerede i 2011. Juryen består av Rachel Nordtømme, kommunikasjon- og markedsansvarlig i Festningen AS, artist Ida Jenshus, Nidaros-redaktør Stig Jakobsen og Åge Stein Nilsen, vokalist i Wig Wam.

– En gang i måneden framover vil juryen velge ut to låter til duell i ei podkastsending. Vinneren av disse velges ut på grunnlag av stemmer fra publikum, som har vært inne på bandwagon.no og stemt fram sine favoritter. Låta med flest stemmer går videre til finalerunden, sier Riseth.

I podkasten vil juryen diskutere og spille låter som kommer inn, før de annonserer hvem de går for.

– Essensen er å finne dem som selv har laget musikken. De eller den som klarer å formidle og berøre og engasjere publikum, sier Ida Jenshus.

Konkurransen legger ingen begrensninger i forhold til alder, sjanger, eller antall sanger som kan lastes opp, men det er kun anledning til å delta gjennom én lokalavis, og musikken må være laget av artisten selv.

– Målet med konkurransen er å gi musikere en mulighet til å nå ut med musikken sin. Med Bandwagon ønsker vi å få fram dem som har egenart i uttrykk som grunnessensen i musikken sin, sier Stig Jakobsen, redaktør i Nidaros. Ida Jenshus var mentor for bandet Kings of The Valley, som vant Bandwagon i 2018.

– Gjennom året jeg jobbet med bandet, fulgte jeg dem tett, både i studio og opp imot turneer, sier hun.

Jenshus mener at korona nok har hatt positiv innvirkning på låttilfanget.

– Jeg er sikker på at det har skjedd mye på spennende på låtfronten siden forrige Bandwagon; perler som bare venter på å bli oppdaget, sier Jenshus.

Vinneren av Bandwagon 2022 får 50.000 kroner fra Sparebank1 Midt-Norge, ett års mentorprogram med en etablert artist og sceneopptreden under Pstereo-festivalen i Trondheim.