STEINKJER: Klokka 23 torsdag kveld ble politiet oppringt av en bonde som hadde funnet en påkjørt sau ved Stodvegen i Steinkjer.

– Det er ingen som har meldt inn verken til han eller til oss, så her er det noen som bør ha dårlig samvittighet, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo.

Regn og vind

Ruskeværet blir med oss videre inn i helga, og trønderne kan forvente det samme været som har vært den siste uka: regn, vind og kaldere temperaturer. Med andre ord, ikke typisk sommervær. Her er meteorologens tekstvarsel for dagen:

Sørvest til vest bris, på kysten auking til sørvest liten og periodevis stiv kuling, minkande i kveld. Regn, etterkvart regnbyer.

Tidligere statsminister skutt

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe (67) ble skutt under en tale han holdt fredag morgen. En 42-år gammel mann er pågrepet på stedet, og siktes for drapsforsøk.

Abe skal ha vært bevisstløs da han ble fraktet bort fra stedet, og tilstanden er ukjent.

Hos Trønder-Avisa i dag

I alt slags vær og føre er den erfarne jegeren og hunden Lexi ut for å lete hvis det trengs. – Det er ikke akkurat glamorøst å være på bjørnejakt, det er en jobb, sier Knut Nordfjellmark mens støvlene synker ned i det våte terrenget.

Les også

I nesten 30 år har Knut vært leder for flere skadefellingslag i Namdalen: – Det er ikke akkurat glamorøst å være på bjørnejakt, det er en jobb

– Konfliktrådet kan legge til rette for at naboer som har en konflikt kan snakke sammen og finne en løsning som begge parter kan leve med, sier leder Iren Sørfjordmo i Konfliktrådet i Trøndelag.

Silje Sandbakken var svært lykkelig da hunden Nanook ble funnet ved hjelp av varmesøkende drone torsdag.