Skiforbundet fortsetter samarbeidet med Northug

Petter Northug jr.

Petter Northug jr. Foto:

Norges Skiforbund har vedtatt å videreføre avtalen med Petter Northug jr. og hans selskap Northug AS.

DEL

Det opplyser forbundet i en pressemelding.

Skiforbundet opplyser at den eksisterende avtalen med Northug AS fortsetter etter en enighet med den tidligere langrennskongen om at tilsvarende oppførsel ikke skal skje igjen.

Det var knyttet spenning til om Skiforbundet ville fortsette samarbeide etter hendelsen. Særlig etter sykkellaget Uno X tidlig ga beskjed om at de ikke ønsket å fortsette det ferske samarbeidet. Skiforbundet har nå altså landet på det motsatte.

Dette sier samarbeidspartnerne til Northug

– Ønsker han skal klare seg

Northug ble i sommer målt til 168 kilometer i timen på E6. Senere innrømmet han at politiet hadde funnet kokain hjemme hos ham og at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen.

Langrennssjef, Espen Bjervig, har tidligere tatt sterk avstand fra hendelsen, og gjentar det samme til NRK onsdag. Samtidig gir han uttrykk for at de ønsker å hjelpe Northug.

– Petter Northug har betydd mye for både norsk- og internasjonal langrenn. Og vi ønsker at han skal klare seg bra. Til syvende og sist følte vi at vi skyldte Petter å hjelpe ham videre, sier han til NRK.

Har stilt krav

Bjervig har selv møtt Northug personlig.

– Ja, jeg har hatt møte med Petter. Der har vi pratet om hva som har veid for og imot for at vi skal fortsette. Han satte, slik jeg forstod det, veldig pris på at vi valgte å fortsette å jobbe med ham, sier langrennssjefen, og legger til at de forventer at lignende adferd ikke skal skje igjen.

– Vi stilte jo krav om at denne type livsførsel ikke skal gjenta seg i form av avtalefestede forpliktelser. I dette ligger selvsagt høy hastighet eller rusbruk som vi forventer at ikke skal skje igjen, avslutter Bjervig til NRK.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken