LEVANGER/INDRE ØSTFOLD (Smaalenenes Avis): Indre Østfold brann og redning IKS har vært på jakt etter ny brannsjef etter at Bjørn Stolt sluttet i stillingen 1. juli. Stillingen har vært utlyst, og seks søkte på den. I mellomtiden fram til ny sjef har kommet på plass har Geert Olsen fungert i stillingen. Nå er det imidlertid klart hvem som blir Stolt sin etterfølger. Fredag ettermiddag sendte nemlig Olsen ut følgende mail i kommunen:

«I ettermiddag har Rigman Pents takket ja til tilbudet om å bli ny brannsjef i Indre Østfold brann og redning IKS. Han er i dag brannsjef i Innherred brann og redning og har ledererfaring både fra brannvesen, 110-sentral, samt andre brannvesen. Både arbeidsutvalg og ansettelsesutvalg har gjennomført et godt stykke arbeid med prosessen med å finne nye leder i brannvesenet, og vi er i dag glade for at Rigman har takket ja til denne stillingen. Jeg vil med dette ønske Rigman velkommen til IØBR, og vi skal sammen bidra til at han skal få utført sin jobb på best mulig måte.»

Smaalenenes Avis har vært i kontakt med Rigman Pents fredag kveld. 60-åringen bekrefter at han har takket ja.

– Jeg var ikke i tvil da jeg fikk jobbtilbudet, forteller Pents.

– Hva var det som trigget deg til å søke?

– Utlysningsteksten likte jeg godt og prosessen har vært god. Jeg har fått et godt inntrykk både av de ansattes representanter og av styret. Indre Østfold brann og redning er også et forholdsvis ungt brannvesen, opprettet i 2016. Det å kunne være med å forme veien videre virker spennende.

– Når starter du opp i stillingen?

Det er litt for tidlig å si noe om. Det må avklares først med min nåværende arbeidsgiver i Levanger. Men både jeg og Indre Østfold brann og redning håper at jeg kan starte så raskt som mulig.

– Hvor godt kjenner du til Indre Østfold?

– Jeg kjenner litt til kommunen, men det blir en ny plass å bli kjent med. Det gleder jeg meg til.

– Er brannvesenet på størrelse med det du nå jobber med?

– Det er noe tilsvarende, men Indre Østfold har flere ansatte og flere brannstasjoner.

Ordfører Saxe Frøshaug er glad brannvesenet nå har avklart hvem som blir ny sjef.

– Det kjennes godt at det nå er ansatt ny brannsjef som kan ta selskapet videre. Jeg vil ønske Rigman Pents lykke til med jobben. Det er en viktig stilling for innbyggere i Indre Østfold. Jeg vil samtidig få fram at Geert Olsen har gjort en utmerket jobb som fungerende brannsjef i den mellomperioden vi snart legger bak oss. Jeg vil takke ham så mye for den gode jobben han har gjort, sier Frøshaug til Smaalenenes Avis.