Regjeringen vil opprettholde smitteverntiltakene som er innført, i minst tre uker framover. Statsminister Erna Solberg sier det er for tidlig å senke skuldrene.

– Det er for tidlig å si om nedgangen i tallene er tilstrekkelig. Vi må se en klar nedgang i tallene i minst tre uker til, sa Solberg under onsdagens pressekonferanse.

– Vi har fremdeles for høy smitte og et høyt nivå på smitten sammenlignet med for noen uker siden, sa statsministeren.

Skal være mulig å dra hjem til jul

Statsminister Erna Solberg (H) vil legge vekt på at man skal kunne reise hjem til «den lille familien», og at det har høy verdi i vurderingene fram mot jul.

Solberg legger inn forbehold om at man må se an smittesituasjonen.

– Vi må jo se an smittesituasjonen når vi nærmer oss jul om vi vil anbefale det. Men jeg vil jo si at det har en høy verdi, sier statsministeren om å dra hjem til jul og møte familien.

Dersom man vil bruke tid med familie, er det kanskje ikke tiden for å møte alle gamle klassekamerater eller hele storfamilien når du først er på besøk, mener statsministeren.

Ikke rom for store juleselskaper

Statsminister Erna Solberg (H) sier det ikke er rom for store juleselskaper i år, og at julefeiringen vil bli annerledes.

Neste uke vil det komme konkrete råd fra regjeringen om julefeiringen.

– Med økt reiseaktivitet øker også sjansen for at smitte spres, advarte Solberg.

– Det vil derfor uansett ikke være rom for å planlegge de store juleselskapene eller nyttårsfestene i år. Feiringen kommer til å bli annerledes, sa Solberg.

Hun varslet også at de nåværende nasjonale tiltakene må vare minst tre uker til.