Julie (17) på talentcamp med Petter Northug

Ni unge langrennstalenter fra hele landet har denne helgen deltatt på en talentcamp de neppe vil glemme med det første. 
Sport

Gjennom tre intensive dager har Petter Northug jr. tatt med ni utvalgte deltagere i alderen 16 – 20 år på Red Bull Under my Wing på Granåsen utenfor Trondheim for å gi dem en større forståelse av hvordan man kan jobbe seg mot toppen av pallen i Norges nasjonalsport. Treningsleiren har gitt talentene et unikt innblikk i Petters verden og gjennomgått et treningsopplegg i regi av skikongen selv, med god hjelp fra Petters støtteapparat med trener Stig Rune Kveen i spissen.                                                                    

Fikk gå gjennom Petters suksessoppskrift


Under oppholdet i Granåsen har de unge løperne ikke bare trent beinhardt på rulleski, løpt Petters egen 3-milsrunde i myra og deltatt i Hommelvik Grand Prix, men de har også fått innsikt i Northugs mentale strategi, og hvilke teknikker han benytter seg av for å holde fokus. Og langrennsløperen selv var meget imponert over protesjeene:

– Jeg syns det har vært utrolig artig å arrangere talentcamp her i Granåsen, og jeg er veldig imponert over innsatsen til deltagerne. For meg har det morsomste vært hvordan deltagerne har respondert på tips under den praktiske rulleskidelen, og hvor raskt de tar til seg kunnskap. Nå nærmer det seg også sesongstart, så det var gøy for meg å la dem prøve mine rutiner - spesielt den tunge økta i myra oppe i Bymarka, sier Petter. 

Foruten tett veiledning på treningsfronten har deltagerne også fått delta på pressekonferanse, blitt preppet i mediehåndtering, tilstedeværelse i sosiale medier, samt hvordan de kan skaffe seg sponsorer.

Sikret førsteplass og egen sponsor

De ni deltagerne kunne kanskje vært mer fornøyde med været, men det var også det eneste de hadde å utsette på oppholdet:

– Det har vært utrolig gøy og veldig lærerikt! Hele opplegget har vært ekstremt profesjonelt – spesielt har det vært nyttig å lære om medietrening samt hvordan man skaffer seg sponsorer, sier Julie Victoria Berg (17) som går for Leksvik IL. Julie sikret seg både førsteplassen i juniorklassen under Hommelvik Grand Prix og en sponsor bare timer etter løpet.

– De er nå i en alder hvor de trener mye, og da er det fint å kombinere det med en rulleskikonkurranse for å få litt variasjon, forklarer Petter som ble veldig imponert over deltagernes innsats under rulleskirennet.

– Jeg sitter igjen med større bevissthet på den siste delen som må til for å virkelig bli god. Det var kult å se hvor dønn seriøse de var på alt hele tiden. Petter virker som en litt «slækk»  fyr, så det var rått å se og høre om hvor ekstremt seriøs og «på» han var når det er trening, forteller Simen Thune Rolfsen(18) fra Lyn i Oslo.

Og det var spesielt en viktig ting alle deltagerne noterte seg fra forelesningen med Petter:

– Ikke jabb med kompiser under en økt. Du trener for å bli bedre. Da kan du heller be venner på te etterpå. Det sier seg selv at 100 timer med fokusert trening versus 100 timer med jabbetrening vil gi en helt annen progresjon, forklarte Petter under mentaltreningen. 

Med over 120 søknader i bunken ble det en tøff utvelgelsesprosess for ekspertpanelet fra Team Northug og Coop, i samråd med Red Bull. 

– Pågangen av søknader har vært enorm, og det er ingen tvil om langrennsinteressen i Norge er på topp, avslutter manager Are Sørum Langås.

 Disse deltok:

Emma Skjoldli (16), Bulken IL / Voss

Simen Thune Rolfsen (18), Lyn Ski / Oslo

Julie Victoria Berg (17), Leksvik IL / Nord-Trøndelag

Filip Andersen (16), Geilo IL /Nord-Trøndelag

Håkon Skaanes (16), Strindheim /Sør-Trøndelag

Ragnhild Mogstad (16), Surnadal / Møre og Romsdal

Torunn Taksgaard (16), Strindheim/Sør-Trøndelag

Marte Sofie Buraas (19), Lillehammer /Lillehammer

Johannes Høsflot Klæbo (18), Byåsen / Sør-Trøndelag


Om Red Bull Under My Wing

Treningsleir med formål å gi unge talenter bedre grunnlag for en fremtidig idrettskarriere. Ni deltagere i alderen 16-20 år fra hele landet ble plukket ut basert på kriterier som motivasjon, sportslige resultater, innsatsvilje, og fremtidig potensiale. Et ekspertpanel fra Team Northug, Petter selv og Coop valgte ut de heldige deltagerne som fikk tilbringe helgen med Petter på Granåsen. Red Bull Under My Wing er tidligere blitt arrangert med Petter Northug i 2011 og Aksel Lund Svindal i 2013. Red Bull Under my Wing ble arrangert i samarbeid med Team Northug, Coop og Nardo bil.