Skiforbundet vil tilby Petter Northug jr. treårsavtale

Norges Skiforbund gir etter alt å dømme Northug den forutsigbarheten han ønsker.
Sport

Forbundet og Team Northug kommer stadig nærmere en avtale som gir 29-åringen fra Mosvik mulighet til å gå verdens-cup kommende vinter.

Tirsdag kveld ble det klart at generalsekretær Stein Opsal får skistyrets mandat til å komme til enighet med Team Northug.

Onsdag var partene i dialog, og det er ventet en snarlig løsning på konflikten.

Northug tenker flere år framover

Begge parter må gi og ta for å komme til enighet.

Trønder-Avisa vet at skiforbundet er villige til å gå med på at den kommende avtalen strekker seg over lengre tid, trolig en treårsavtale.

Northug har tidligere uttalt at han ser fram mot VM i 2017 og OL i 2018 – og ønsker en avtale som inkluderer minst disse to mesterskapene.

Verken generalsekretær Opsal, skipresident Erik Røste eller Northug-manager Are Sørum Langås ønsker å kommentere detaljene i en eventuell avtale, men alle påpeker at det er en god og konstruktiv dialog mellom partene.

Innskrenkede profileringsmuligheter

Trønder-Avisa vet at det er liten velvilje fra forbundet når det gjelder det kommersielle, i all hovedsak fordi Northugs hovedsponsor Coop er i direkte konflikt med skiforbundets hovedsponsor Spar, i tillegg til interessekonflikten mellom klesprodusentene Swix (Northug) og Bjørn Dæhlie (NSF).

Det er derfor grunn til å tro at Northugs muligheter til profilering av egne sponsorer vil bli minst like innskrenket som i 2014/15-sesongen.

Onsdag ble det også kjent at Northug-TV forsvinner i sin nåværende form dersom skiforbundet får det som de vil.

Det er disse detaljene Team Northug er nødt til å godta for at en avtale skal komme i havn.

Relaterte saker:

Derfor kan det bli slutt på Northug-TV

Northug-TV kan forsvinne i sin nåværende form.

Forbundet holder døra på gløtt for Northug

Generalsekretæren har fått mandat til å bli enig med Petter Northug jr.