LHKs nye trenerduo

Rutinerte Izabela Duda (36) og Velaug Brenne Leira (45) blir Levanger Håndballklubbs nye hovedtrenere.

Opprykk fremdeles målet: Levanger Håndballklubb vil ta steget opp i 1. divisjon denne sesongen. Laget har trøblet innledningsvis, og sykmeldte Jens Steffensen kommer ikke tilbake som hovedtrener. Velaug Brenne Leira (t.v.) og Izabela Duda får jobben med å føre klubben tilbake på vinnersporet. 

Sport

Forrige torsdag avslørte Trønder-Avisa at danske Jens Steffensen (45) er ferdig som hovedtrener i 2. divisjonsklubben.

Dagen før, etter å ha fått beskjed om at klubben ønsket han i en annen rolle ut kontraktstiden (inneværende sesong), leverte Steffensen en fire uker lang sykmelding.

I går kveld vedtok styret i Levanger Håndballklubb at Izabela Duda og Velaug Brenne Leira skal ha hovedansvar for treningsgruppe 1.

Ulike roller

– Med forbehold om at Velaug kan kjøpes noe fri fra sin sivile jobb som fysioterapeut, blir Velaug og Iza hovedtrenere så lenge Jens er sykmeldt. De to skal ha ulikt ansvar og ulike roller inn mot laget. Iza skal være spillende trener. Velaug skal ha ansvar for kampledelsen. Jeg tror dette er en god løsning, sier Geir Tore Leira, sportslig leder i Levanger Håndballklubb.

Hege Hov, som har vært assistenttrener for LHKs A-lag siden 2012/2013-sesongen, får oppgaver primært knyttet til spillerutvikling og treningsgruppe 2.

Ressurspersoner

– Hege var ønsket med videre i en sentral rolle i treningsgruppe 1, men klarte ikke frigjøre nok tid. Hun har to små barn og jobber på Skogn Folkehøgskole, sier LHKs sportslige leder.

Selv forblir han trenernes ressursperson og diskusjonsparter. Det samme blir Truls Roaas.

Sistnevnte har tidligere vært assistenttrener i LHK i fire sesonger. Til daglig er 32-åringen ansatt som høyskolelektor i idretts- og kroppsøvingsvitenskap på Høgskolen i Nord-Trøndelag. Roaas har også et engasjement som fagkonsulent i håndball i Olympiatoppen Midt-Norge.

– Jeg og Truls skal kvalitetssikre treningsplanleggingen og være backup når det gjelder kampledelse, sier Geir Tore Leira.

Vil stramme opp

Han ser i likhet med spillerne fram til treningsukene som kommer.

– Izabela og Velaug har erfaring, og de har en tydelig filosofi, sterk motivasjon og klare formeninger om hva som bør forbedres. Izabela har vært tydelig på at hun ønsker å stramme opp. Både når det gjelder forberedelser til trening, gjennomføring av treningene og kampforberedelser. Hun ønsker større tydelighet, høyere intensitet og mer kamplike treninger, sier LHKs sportslig leder.

LHKs nye trenerkonstellasjon skal i første omgang virke så lenge Jens Steffensen er sykmeldt.

– Vi tar en fortløpende evaluering av situasjonen, sier Geir Tore Leira.