Vegard Braaten går fra Levanger FK til Alta IF

Etter én sesong i Levanger drar Braaten til Alta.

Bendik Bye (11) og Vegard Braaten.  Foto: Marius Langfjord

Sport

Det er Altaposten som på sine nettsider skriver at Vegard Braaten forlater LFK-skuta til fordel for Alta IF.

Avisa skriver at Braaten, som har hatt en sesong med en del skader, har trua på at det vil bli bra å dra nordover.

– Totalpakken i Alta passet meg veldig godt. Jeg kan ha mer fokus på lærerstudiet, og samtidig spille fotball. Nytt kunstgress i hallen er også en positiv faktor etter to sesonger preget av skader. Jeg gleder meg enormt til å spille i gult og blått igjen, og vi skal sammen jobbe knallhardt for å kunne kjempe i toppen i år, sier han til avisa.

Braaten kommer fra én sesong i Levanger i 1.divisjon, hvor skader dessverre satte en liten demper på hans deltakelse. Nå har spissen signert en kontrakt på 2,5 år med gamleklubben, og tror  på en ny vår:

Det blir ikke bare som spiller Vegard skal trå til for klubben de kommende sesongene. Som en del av totalpakken skal den målfarlige angrepsspilleren være hovedtrener for klubbens J16-gruppe.

- Jeg ser frem til å kunne bidra for aldersbestemte spillere i klubben. Alle på herrelaget i Alta IF bør være forbilder for unge fotballspillere i byen og fylket, og den posisjonen må vi være bevisst. Dersom jeg kan inspirere barn og ungdom gjennom å dele litt av mine erfaringer er det naturligvis helt strålende. Det blir også spennende å få testet ut trener-rollen, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Braaten til klubbens hjemmeside.