Fotball-Norges kuleste navn forlater LFK

Kaj Leo I Bartalsstovu og Levanger FK kom ikke til enighet om ny kontrakt.

Kaj Leo í Bartalsstovu.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Den færøyske landslagsspillerens kontrakt går ut 31. desember 2015, og den siste tiden har hans agent, Hans Jacob á Líknargøtu og LFK vært i forhandlinger.

Krevde skyhøy lønn

Bartalsstovus agent skal ha krevd en skyhøy lønn, noe som førte til at Levanger måtte sette ned foten.

– Vi ville gjerne ha med Kaj Leo videre, men den økonomiske pakken gikk ikke opp, sier Andreas Holmberg, sportssjef i LFK.

– Vi har vært i forhandlinger med klubben i en kort periode, men må konstantere at det ikke blir en forlengelse grunnet at partene ikke blir enige. Derfor må Kaj Leo se seg om etter en ny klubb, bekrefter Líknargøtu til Trønder-Avisa.

Ønsker han lykke til

Bartalsstovu kom til Levanger før 2014-sesongen, og fikk 22 kamper og gjorde sju mål i opprykks-sesongen. I 1. divisjon ble det smått med spilletid på vårparten, men 24-åringen gjorde flere gode kamper i høst.

– Kaj Leo har vært en bra spiller for oss. Han spilte veldig  bra i fjor, fikk en tyngre vårsesong, men spilte flere kamper på høsten. Vi ønsker ham lykke til i framtiden, sier Holmberg.

Kaj Leo: – Det er kjedelig

Spilleren selv synes det er kjipt å forlate Levanger, men tror også det kan være lurt å komme seg videre.

– Det er kjedelig. Jeg har hatt det veldig bra her i Levanger. Det å forlate kompisene og miljøet er kjedelig, men jeg har vært her i to år og kanskje er det på tide å prøve noe nytt, sier Bartalsstovu.

Spilleren drar nå hjem til Færøyene og regner med det blir litt prøvespill i desember.

– Jeg har ikke fått noen konkrete tilbud, men det er flere skandinaviske klubber som er interessert, sier Bartalsstovu, som tar med seg mange høydepunkter fra tiden i Levanger.

Sportsjefen har vært en travel mann det siste døgnet. Søndag signerte Rikard Nilsson en ny toårskontrakt med Levanger, og mandag ble det også klart at Bent Sørmo og Andreas Peterson blir med klubben videre. I tillegg ble det klart at Simen Sandmæl har signert en treårskontrakt med Ranheim.

Kalt opp etter et hus

Færøyingen er kanskje mest kjent for sitt navn. I en av årets #trønderball-sendinger innrømmet Bartalsstovu at han er oppkalt etter et hus!