Vikvang-erstatter Hogan: – Vil utvikle hele klubben

Gary Hogan (32) og Tom Dent (24) blir Stjørdals-Blinks nye hovedtrenere.

Blinks nye trenerteam: Gary Hogan (t.h.) og Tom Dent (t.v.) blir Stjørdals-Blinks hovedtrenere kommende sesong.  Foto: Hanne Talsnes Heggdal

Sport

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er en fantastisk mulighet, et tilbud som var for godt til å si nei til. Det har tatt litt tid, men det er godt å ha det endelig på plass. Jeg er veldig spent og har en god følelse, sier Gary Hogan til Trønder-Avisa.

Austad var førstevalget

For to måneder sider ble det klart at Roar Vikvang ga seg som trener i Stjørdals-Blink, etter fem år i klubben.

De siste månedene har sportslig leder Håvard Fuglem og resten av Blink-ledelsen jobbet hardt med å finne Vikvangs erstatter.

Førstevalget var assistenttrener Nils Petter Austad, men han valgte å signere for 1. divisjonsklubben Ranheim.

Derfor måtte Fuglem ut på ny jakt.

Torsdag ettermiddag kunne han endelig presentere klubbens nye trenerapparat på en pressekonferanse på Stjørdals-Blinks klubbhus.

Der ble det klart at tidligere Steinkjer-keeperen Gary Hogan blir Blinks nye hovedtrener. Med seg får han Tom Dent som assistenttrener og Robert Hundstad som ass.keepertrener.

Hogan og Dent, som har kjent hverandre i to år, har signert en toårskontrakt med Stjørdals-Blink.

Håvard Fuglem er meget fornøyd med «ansettelsene».

Spillernes mål: Topp fem

– Det har vært en bred enighet i spillergruppa om at vi kan mye bedre enn det vi fikk bevist i debutsesongen i andredivisjon. Vi hadde en bred og knallsterk a-stall i fjor, men samtidig ikke den beste elleveren. Vi kastet bort mye poeng tidlig, og vi spilte for naivt. Vi gjorde en ok sesong, men guttene er klare på at de ønsker seg høyere opp på tabellen. For kommende sesong har spillerne uttalt mål om topp fem-plassering, sier den avtroppende sportslige lederen.

– Jeg har foreløpig ikke satt noe resultatmål på klubbens vegne. Roar og klubben har gjort en fantastisk jobb de siste årene, en jobb jeg har meget stor respekt for. Jeg og Tom ønsker å utvikle hele klubben, og skal gjøre vårt beste for å bidra til at det skjer, sier Gary Hogan.

Rollefordelingen mellom ham og Dent er klar:

Hogan blir hovedtrener, Dent blir assistenttrener.

– Jeg bestemmer og har ansvaret, men det blir stort sett Tom som leder øktene på feltet og tar seg av det administrative. Tom er en fantastisk dyktig trener. Faktisk en av de beste jeg har sett. Han er jo bare 24 år. Vi utfyller hverandre på en meget bra måte. Vi er ulike, men har samme filosofi. Vi har en meget god tone og en tydelig og god arbeidsfordeling oss imellom, sier Hogan.

Flytter til Stjørdal

Et av hovedkravene da Stjørdals-Blink startet trenerjakten etter fjorårssesongen, var at klubbens nye hovedtrener skulle bo i Stjørdal.

– Det  har utelukket mange trenere, samtidig har mange, som ikke var aktuelle for oss, tatt kontakt. Gary var tidlig aktuell. Han var en av de første vi tok kontakt med, og vi har hatt en veldig god dialog.  Hadde dette strandet, ville jeg gått på veggen sier Håvard Fuglem.

Med Gary Hogan ved roret, får Stjørdals-Blink en hovedtrener som krever disiplin, ærlig jobbing og hundre prosent innsats.

32-åringen beskriver klubben som "mer profesjonell enn jeg trodde" og mener Blink har den beste andredivisjonsstallen i Trøndelag.

Han vil likevel bruke ukene som kommer til å styrke laget.

– Vi trenger to-tre spillere, sier den nye hovedtreneren.

Hvilken type fotball vil du Blink skal spille?

– Vi skal være ti i forsvar og parkere bussen, humrer han, og fortsetter:

– Vi skal holde nullen. Jeg vil at laget skal spille fotball, og vi skal spille med frihet. Gutta skal nyte fotballen og jobbe for meg, klubben og hverandre.  Vi skal være offensive. Hovedfokuset blir å vinne kamper. Når det gjelder formasjon, foretrekker jeg 4-2-3-1-formasjon med en dynamisk midtbane. Jeg vil ikke vi skal låse oss til en formasjon og ett system, sier Gary Hogan.

Lillebo og Fuglem tar 3. div-laget

Stjørdals-Blinks tidligere midtbanekriger Snorre Lillebo og nevnte Håvard Fuglem får kommende sesong ansvaret for klubbens 3. divisjonslag.

Lillebo har erfaring som G16-trener for både Remyra og Blink.

Som spiller har han, i tillegg til Blink, spilt for Fram-Skatval og Levanger FK (en sesong).

Ole Petter Meland (fysisk trener) og Espen Linaker (kiropraktor) inngår også klubbens nye trenerteam og medisinske støtteapparat.
Relaterte saker:

LFK kan få 1,5 millioner kroner fra fylkesrådet

Levanger fotballklubb kan få 1.5 millioner kroner til toppidrettsklubb-prosjekt.

Tipper Verdal foran SFK

Bookmakerne tror på en tøff opprykkskamp mellom Orkla, Verdal og Steinkjer.

Alle nordtrønderlagene i samme avdeling i 3. divisjon

Oppsettet for 2016 er klart. Samtlige fem lag fra Nord-Trøndelag er samlet i avdeling 10.

Disse lagene møter Blink neste år

Neste sesongs avdelinger i Oddsenligaen offentliggjort.

– En dyktig, men krevende trener

Tidligere kollega Kenneth Andersen beskriver den nye LFK-treneren.