Northug kan få juling om han passerer 400.000 følgere

Får Petter Northug jr. 400.000 Facebook-følgere innen sesongslutt må skikongen gjennomføre en utfordring som folket bestemmer. Mye tyder på at det blir MMA-kamp mot Thomas Rønning Formo.

Thomas Formo fra Grong i duell.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Mandag formiddag publiserte Petter Northug jr. et innlegg på sin Facebook-side. Hvis han får 400.000 følgere på sin side før sesongslutt (midten av mars), skal han gjennomføre en utfordring som folket bestemmer.

–  Veldig artig å ha nådd 370.000 følgere, men nå søker jeg en utfordring av folket. Hvis jeg når 400.000 følgere på min Facebook-side før slutten av sesongen, så vil jeg at dere skal skrive noen  utfordringer til meg som jeg blir nødt til å gjennomføre hvis jeg klarer det målet. Det kan være alt mulig som dere stemmer om, også skal jeg klart gjennomføre det for dere, sier Northug.

Kan bli kamp på Samfundet

Ut fra antall likes etter det første døgnet tyder mye på at det bli en nordtrønderduell i buret på Samfundet i Trondheim. MMA-utøveren Thomas Rønning Formo fra Grong la ut følgende utfordring til Northug:

«Gå en MMA kamp, i MMA-Cage mot MEG (Thomas Formo), 30. april på Samfundet foran 100-200 mennesker. Ingen KO, bare Norske, trygge regler uten knockout!»

– Den slo an den, sier en litt overrasket Thomas Rønning Formo, når han skal kommentere sitt eget Facebook-innlegg.

Leder klart

I går kveld la han ut utfordringen til Northug jr., mest for moro skyld. Etter 7 minutter hadde den over 100 likes, og i dag tidlig var det over 600 som likte tanken på å la mosbyggen gå i ringen mot MMA-kjempen. Dermed er det også denne utfordringen som har slått best an så langt.

– Det betyr vel at folk har lyst til å se Northug få seg en på kjeften, ler Formo, som tror langrennsløperen er sporty nok til å ta utfordringen dersom det passer med timeplanen.

Skal behandle Northug bra

30. april arrangeres Merkekampstevne i MMA i Samfundet i Trondheim, og Formo har lyst til å gi publikum en showkamp den dagen.

– For hans del er det vel litt avhengig av hvordan kalenderen ser ut, men jeg tror Northug er sporty nok til å stille opp. Litt skummelt er det med en sport han aldri han har vært borti før, man kan jo potensielt skades, sier Formo, som likevel lover å være forsiktig med mosbyggen dersom de havner i buret.

– Jeg skal behandle ham bra og samtidig gi publikum et artig show, sier MMA-utøveren, som selv med avrevet korsbånd og leddbånd er ganske trygg på at han vil ta Northug.

Andre utfordringer som Northug har fått:

«Du er så rå idrettsmessig at du "elegant"vil klare e fleste fysiske utfordringer.Men en uke med Lars Monsen,hvor to tøffe karer helt klart begge ville ville lært og bidratt;kunne det vært noe?» Skriver Arnt Håkon Hamborg, som har fått 567 likes.

«Alle utfordringer I idrett tror jeg du fikser, men hva med å synge Brann-sangen "Brann - heia Brann" ved seriestart på Brann Stadion?» Skriver Brita Engeseth, som har fått 171 likes.

«Være sykehusklovn og oppmuntre alle de som trenger underholdningen mer enn oss som likevel ser deg på TV hele vinteren og forså vidt sommeren også» Skriver Maria Severinsen, som har fått 162 likes.

Relaterte saker:

Jørgen Svane (22) er 140 centimer høy, og møter mye skepsis når han søker jobb som lastebilsjåfør:

– Mange ser bare utfordringer - men husk, jeg er kun litt kortere en deg

Jørgen Svane så seg lei av at mange kun så problemer på grunn av høyden hans. Nå har han skrevet et innlegg på Facebook som er delt av over 5000 personer på ti timer.

Northug går i Nove Mesto

Petter Northug jr. har bestemt seg for å gå helgens verdenscuprenn i Nove Mesto. Grunnen heter Martin Johnsrud Sundby, skriver Adresseavisen.

Snøkanoner skal redde skisporten i framtida

Snøfattige vintre har gjort kunstsnø til en etterspurt vare. I dag produseres det snø ti steder i Nord-Trøndelag, og åtte nye anlegg er på planleggingsstadiet.

- Dette kan ikke vegvesenet fjerne

Fv. 191 i Mosvik omdøpt til Petter Northugs veg.

NM i fare. Tomas Northug går trolig ikke NM i Tromsø i slutten av januar.

Slått ut av sykdom igjen

Magetrøbbelet Tomas Northug slet med før jul har forsvunnet, men nå har landslagsløperen fått påvist rhinoviruset.

Northug går ikke alt i NM

Petter Northug jr. kommer ikke til å gå samtlige distanser under NM i Tromsø i slutten av måneden. Det sier trener Stig Rune Kveen til NRK.