Favorittene innfridde i Sparebank-cupen

Over 200 lag, 2500 spillere, i alderen 9 til 16 år, har i helga kjempa om heder og ære under Sparebank-cupen.

Glade ogndalinger: Det ble et realt knokkeloppgjør mellom Ogndal og Klæbu. Lagene fulgte hverandre til døra, men til slutt trakk Ogndal det lengste strået. 

Sport

Seks håndballbaner har blitt tatt i bruk; spillere, lagledere, dommere og dugnadsarbeidere har stått på fra morgen til kveld.

Søndag ble finalene spilt på hovedbanen, med forrykende lysshow, engasjerende speakertjeneste, og ikke minst, mange tette dueller. 

Hjemmefavoritter forsvarte æren

Det var de eldste klassene, jenter og gutter 16, som fikk æren av å runde av håndballhelga.

I begge klassene skulle en lokal hjemmefavoritt forsvare æren mot lag fra Sør-Trøndelag.

I gutteklassen spilte Steinkjer mor Freidig/Rapp, mens i jenteklassen fikk Ogndal bryne seg på Klæbu.

Hadde stålkontroll

I guttefinalen ble det egentlig aldri spennende, steinkjerguttene hadde stålkontroll fra start til slutt. En strålende keeper, bak et godt forsvar, resulterte i at Steinkjer nærmest kontra motstanderen i senk.

Klæbu hadde lite å stille opp med, og måtte til slutt se seg slått 17-6. Dermed kunne Steinkjer, som før cupen ble utropt som storfavoritt, juble for seier på hjemmebane.

Ogndal trakk det lengste strået

Jentefinalen, som ble spilt rett etterpå, ble imidlertid en stor kontrast. Det ble et realt knokkeloppgjør mellom Ogndal og Klæbu. Lagene fulgte hverandre til døra, men til slutt trakk Ogndal det lengste strået.

Det var tydelig at seieren smakte godt, for det var særdeles fornøyde ogndalsjenter som mottok seierstrofeet. Også trener Stein Egil Furuli var storfornøyd med finaleseieren:

— Kampen bølger fram og tilbake, og vi gjør noen feil. Men det viktigste er at jentene gir jernet, og kjemper til siste slutt. Da får vi betalt, og det er veldig, veldig artig, fortalte en hes, men stolt trener.  

I den yngste klassen som har finalespill, 12-årsklassen, fikk imidlertid sørtrønderne revansje.

I gutteklassen vant Freidig 10-3 mot Klæbu i et rent trondheimsoppgjør, mens i jenteklassen ble Klæbu 2 for sterke for Sørlia.

I 14-årsklassen ble det utklassingsseier til Remyra, 17-5 mot Åfjord. Mens det i gutter 14-årsklassen ble polsk seier, Agrykola slo Nidelv/Sverresborg 11-9. 

Relaterte saker:

Se stort bildegalleri fra Sparebank1 cup lørdag

Mye liv i Steinkjerhallen lørdag.