Historisk opprykk for Lierne

Liernes volleyballjenter er klare for førstedivisjon i volleyball etter en imponerende innsats i kvaliken i Oslo.

Lierne-jentene kunne juble etter opprykket til førstedivisjon. Foran fra v.: Thea Elverum, Synnøve Gjertsås, Birgitte Gjertsås og Kine Gjertsås. Bak fra v.: Turid Solum Gjertsås, Nathalie Totland, Silje Holand, Ingeborg Gåsbakk, Johanna Niebelschutz, Nina Stensen og Anita Lillemark Lundgren.   Foto: Privat

Sport

Med seier 3-1 over både Blussuvoll og Sandnes lørdag, vant Lierne sin gruppe og er dermed klare for opprykk uansett hvordan det går i søndagens finalespill.

– Drøm i oppfyllelse

– Det har vært en drøm i noen år, men det er først etter at vi spilte oss til kvalifisering at vi har begynt å se på opprykk som et virkelig mål. Nå er vi nådd dette målet. Det er rett og slett fantastisk å tenke på. 1. divisjonskamper i Liernehallen kommende seseong - tenk det, sier en opprømt trener John Arne Vestnor.

Den meritterte treneren har opplevd store øyeblikk tidligere som trener for både Gløshaugen og Stod i eliteserien, men triumfen med Lierne setter han kan høyest av alt.

Finale uten betydning

– Det er jo ekstra stas når vi får til dette i heimbygda. Det er historisk. Lierne har aldri hatt noe lag i en ballidrett på neste øverste nivå i Norge.. Det er eventyrlig, sier han.

Nå venter Sunnfjor i semifinale i dag, og med seier der blir det finalespill.

– Jeg er ganske sikker på at vi var i den tøffeste gruppa, og når vi vant begge kampene, har vi et håp om finale søndag, sier Vestnor.

Elleve jenter er med til Oslo, og i løpet av kvailken vil alle ha spilt mer eller mindre.

Gedigen lagtriumf

– Dette er en lagtriumf. Alle har trent enormt for å komme i den posisjon de er nå. Dette har de virkelig fortjent. Vi har hatt fokus på servepress, og det ble utslagsgivende i begge kampene lørdag.

– Så har vi en meget god opplegger i Kine Gjertsås, som skapte store problemer for motstanderne med sitt varierte og smarte spill, sier John Arne Vestnor.

Sist Nord-Trøndelag hadde et lag i 1. divisjon volleyball for kvinner var da Stod 2. lag spilte på nest øverste nivå i sesongen 2013-2014. Grong splite i 1. divisjon i 2011-2013.