Eldar måtte ta til tårene etter pressekonferansen

Emosjonell dag for Eldar Rønning etter offentliggjøringen av at han legger opp skikarrieren.

Eldar Rønning (t.v.) sammen med Svein Tore Samdal under mandagens pressekonferanse. Samdal var læreren til Rønning i Meråker, nå er han sjefen til skogningen i Sparebank1. 

Sport

Mandag morgen ble det klart at 33-åringen legger skiene på hylla. Sykdom gjør at langrennsveteranen aldri kommer tilbake i verdenstoppen.

I lokalene til Sparebank1 i Trondheim, hvor Rønning nå er fast ansatt i en prosjektstilling, snakket han ut til den frammøtte pressen om valget.


Eldar Rønning legger skiene på hylla

– En så stor del av livet tar plutselig slutt. Det er brutalt.

 

Begynte å «sippe»

Der erkjente han at han slet med å sove natta før, og at det var en veldig rar følelse å annonsere at han er ferdig som skiløper.

Etter offentliggjøringen tikket det naturlig nok inn mange hilsener fra nær og fjern. Da ble det for mye for den sindige nordtrønderen.

– Dagen sett under ett har vært mer emosjonell enn jeg hadde tenkt. Jeg fikk mange reaksjoner, mange fine ord, og jeg begynte rett og slett å «sippe» i bilen etter pressekonferansen mens jeg leste en del av meldingene. Det hadde jeg ikke forventet. Jeg har vanligvis ikke så veldig lett for å gråte, men da rant det. Det var skikkelig rart, men samtidig godt å bli ferdig med det, sier Eldar Rønning.

– Føles veldig rart

Skogningen uttalte til Trønder-Avisa i forkant av offentliggjøringen at det var en meget tøff avgjørelse, men at sykdomsplagene gjorde det umulig for ham å satse videre.

– Det føles veldig rart. En så stor del av livet tar plutselig slutt. Det er brutalt. Jeg har på en eller annen måte sett litt fram til å legge opp, men det føles ikke bra at jeg ikke fikk muligheten til å bestemme tidspunktet selv, sier Rønning.

Kan legge opp med god samvittighet

Han tror det faktum at han har opplevd og vunnet så mye som han har gjort, gjør det lettere å akseptere karrierepunktumet etter hvert.

Fire VM-gull i stafett, to individuelle VM-medaljer, sju verdenscupseire og en haug med NM-medaljer er ikke mange forunt.

– Det er mange som sier at jeg kan legge opp med god samvittighet etter en god karriere, og jeg kjenner selvfølgelig på det selv, også. Jeg har oppnådd det jeg drømte om, det er det ikke alle som får muligheten til, sier 33-åringen.


Dette er det største høydepunktet i karrieren til Eldar Rønning

Det er ingen av VM-medaljene som havner øverst på topp 3-lista til 33-åringen som nå har valgt å legge opp.

 
Relaterte saker:

Eldar Rønning legger skiene på hylla

– En så stor del av livet tar plutselig slutt. Det er brutalt.

Dette er det største høydepunktet i karrieren til Eldar Rønning

Det er ingen av VM-medaljene som havner øverst på topp 3-lista til 33-åringen som nå har valgt å legge opp.