Håvard fra Namsos satte verdensrekord

Håvard Romstad Landsem «tok en Usain Bolt», og satte verdensrekord på 100 meter.

Verdensrekord: Håvard Landsem fra Namsos ble første mann i verden til å ro 100 m innendørs under tretten sekunder.  Foto: Privat

Sport

Det skjedde i Sandvika Crossfitsenter der 41-åringen fra Namsos rodde 100 meter på Concept romaskin på tida 12.9. Dermed slo han sin egen verdensrekord med ett tidels sekund.

Spent og nervøs

– Jeg må innrømme at jeg sjelden har vært så spent, og nervøs. Jeg har vært forkjølet, så jeg følte meg vel egentlig ikke i helt tipp topp form. Men den enorme stemningen som har i hallen fikk adrenalinet til å bruse. Vi har en monitor foran oss på maskina, og da jeg så at den stoppet på 12.9, var det bare å slippe jubelen løs.

– Det var helt vilt, Det kokte i hallen, sier en opprømt Håvard R. Landsem. Dermed slo han ikke bare sin egen rekord på 13.1, men han ble altså første mann i verden under tretten blank i øvelsen. Rekorden ble behørig registrert og sendes automatisk inn til internasjonal godkjenning.

NM neste

Landsem ble utfordret av en annen trønder og fitnessutøver, Ole Junior Myren fra Bjugn. De to har aldri møttes i duell før. Fosningen fikk 13.7.

– Det er nesten ikke til å tro at jeg skulle bryte barrieren jeg har siktet mot. Jeg har trent lenge ned dette som mål. Nå blir neste store oppgave NM i fitness athletic til høsten, sier Håvard Romstad Landsem.

Relaterte saker:

Han er tidenes beste høyreback fra Nord-Trøndelag

Erling Meirik fra Levanger holder Jonas Svensson ut av tidenes nordtrønderlag – enn så lenge!