Byåsen-2 gjør helomvending

Først trakk Byåsen-2 laget til kampen mot Rørvik. Men etter at de fikk høre om konsekvensene fikk pipa en annen lyd!

  Foto: Jonas A. Holberg

Sport

– Vi var rett og slett ikke klar over det. Nå stiller vi lag og  kommer med det vi har. Mulig vi må stille med noen som er skadet, men det får så være, sier Trond Benum i Byåsen Fotball.

Sent fredag kveld tikket meldingene inn om at Byåsen-2 ikke klarte å stille til kamp mot Rørvik i sesongens siste seriekamp.

– Vi beklager på det sterkeste at vi måtte trekke laget i dag men vi har hatt en tynn stall i hele høst. Vi har slitt med skader i det siste og nå fikk vi på toppen av alt mange legitime frafall det siste døgnet som førte til at vi nå i kveld bare hadde 8 spillere til rådighet. Dermed hadde vi ikke noe valg til slutt, selv om vi føler veldig på dette. Vi synes det er veldig beklagelig og flaut, men vi hadde rett og slett ikke noe valg, skrev Trond Benum da  i en sms til Trønder-Avisa.


Rørvik raser etter at Byåsen-kampen er avlyst

Byåsen-2 klarer ikke å stable sammen et lag til morgendagens serieavslutning borte mot Rørvik.

 

I NFFs reglement heter det nemlig:

«Lag i 0.–3. divisjon menn og 0. og 1. divisjon kvinner som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn skal – med mindre særlige forhold tilsier noe annet – utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres.»

Hvis dette skjer kan det føre til konsekvenser i 3. divisjon avdeling 10.

Kan spille med sju mann

Bjørn Langørgen, leder for konkurranseavdeling i Trøndelag fotballkrets, bekrefter til Trønder-Avisa at Byåsen vil få sine kamper annullert hvis de velger å ikke stille opp til kampen mot Rørvik.

– Dette vil føre til store konsekvenser. Hvis de ikke stiller, så ryker de ned til 6. divisjon, sier Langørgen.

Etter å ha summet seg noe og finstudert regelverket kom Langørgen med følgende korrigering  klokken 00:35 natt til lørdag:

– Lag som trekkes i sesong går bare ned ett nivå. Det er ved oppstart av serier at lag som trekkes seg må starte nederst neste sesong. Byåsen bør stille uansett slik at kampen blir spilt og at laget ikke blir trukket ut.

Og fortsetter:

– Jeg tror nok kampen blir spilt. Det er jo lov til å spille med sju spillere. Her har Byåsen mulighet til å reise til Rørvik, spille kampen med sju mann og slippe å bli trukket ut. Det blir rett og slett dumt hvis de ikke stiller lag. De vil også få en bot, sier Langørgen.


Ikke klar over konsekvensene

Etter å ha fått med seg Langørgens uttalelse snur imidlertid Byåsen i saken.

– Det var jeg faktisk ikke klar over. Må sjekke med sportslig leder. Takk for info. Da må vi spille med åtte mann om det er det vi har. sier Benum.

Så dere stiller lag nå?

– Om resultatet er at vi blir sendt ned i 6. divisjon er det så dramatisk at vi da får vi heller komme og spille med de vi har. Sjekker saken nå. Vi har allerede avbestilt bussen, men det må vi klare å fikse, sier Benum.

Klokken 00:15 natt til lørdag kom følgende svar fra Benum.

– Vi var rett og slett ikke klar over det. Nå stiller vi lag og  kommer med det vi har. Mulig vi må stille med noen som er skadet, men det får så være, sier Benum