Silje Waade sto fram da Norge slo Nederland i EM-finalen

Forsvarskjempen fra Stjørdal scoret to viktige mål da Norge slet.

Silje Waade fra Stjørdal scoret to viktige scoringer i en kritisk periode for Norge i EM-finalen mot Nederland søndag. 

Sport

Norges håndballjenter vant 30-29 over Nederland i Göteborg søndag kveld og er dermed europamestere for sjuende gang.

Det sto 15-15 til pause, men etter en god andre omgang så Norge ut til å ta en komfortabel seier. Nederland ble imidlertid invitert med inn i kampen helt på tampen, og kom altså så nære som ett mål bak like før slutt.

Nederland kastet bort en kjempesjanse fire sekunder før slutt, og Norge kunne juble for nok et EM-gull.

Waade viktig i kritisk periode

Silje Waade (22) fra Stjørdal har spilt en viktig rolle i sitt første seniormesterskap, og Byåsen-spilleren har fått sitt definitive gjennombrudd i internasjonal håndball i løpet av de siste ukene i Sverige.

Waade ble tatt med først og fremst som forsvarsspiller, og har framstått som en defensiv bauta gjennom hele mesterskapet, finalen inkludert. Mot Nederland gjorde hun seg også bemerket framover på banen. Norge hadde en kritisk periode midt i første omgang, og lå under med fire mål. Silje Waade leverte like godt to av scoringene som sørget for at Norge raskt kom likt med nederlenderne, og høstet massiv ros fra både kommentatorne og ekspertene hos TV3.

– Hun tar ansvar og kjører på. Det er kjempeimponerende at hun klinker til offensivt også, sa tidligere landslagsspiller Isabel Blanco i TV3-studioet.

Mørk den store helten

Nok en gang var det Nora Mørk som var den aller største stjerna på Norges lag. Foran 6.000 nordmenn i Scandinavium i Göteborg skjøt hun Norge til EM-gull.

Hun var sentral i det meste av det Norge foretok seg i angrep, og rakk å bli EMs toppscorer (53 mål) i løpet av den første omgangen. Målmaskinen endte på hele tolv mål i finalen, og ble naturligvis kåret til finalens beste spiller.

Keeper Kari Aalvik Grimsbøs innhopp ble også veldig vellykket. Silje Solberg var noen hakk unna de mesterlige taktene hun leverte mot blant andre Frankrike i semifinalen, og ble byttet ut etter 20 minutter.

Grimsbø kom inn på 9-13, og var svært delaktig i at Norge snudde kampen.

EM-gullet var Norges sjuende – og andre på rad.

Relaterte saker:

– Beste julegaven jeg kunne ha fått!

LHK slo tilbake med knusende seier borte mot Flint Tønsberg.