Endelig klaffet det for lettet Weng

Heidi Weng har hatt en trøblete Tour. I monsterbakken løsnet det for den norske jenta.

Heidi Weng kommer først opp monsterbakken og vinner Tour de Ski.  Foto: NTB Scanpix

Sport

Heidi Weng var ustoppelig mot sin første sammenlagtseier i Tour de Ski. Hun avgjorde tidlig i monsterbakken.

Weng hadde tatt igjen over halvparten av de 19 sekundene Stina Nilsson hadde etter drøye åtte minutters gange. Inn i monsterbakken hadde den norske løperen tatt igjen den svenske jenta.

Slo til tidlig

25-åringen slo til allerede på første forsøk inn i bakken, og hun fikk tidlig mange sekunder. I det verste bratthenget hadde avstanden økt til over halvminuttet.

– Det er en drøm egentlig. Jeg synes det har vært en tung tour, men i Toblach så løsnet det. Det var utrolig artig. I bunnen av bakken ble jeg veldig stiv da jeg tok meg forbi Stina og måtte ta det litt mer med ro, sa Heidi Weng til NRK.

– Etter det gikk jeg egentlig og ventet på den bratte bakken, men følte at den aldri helt kom, sa Weng som ikke hadde noen forhåpninger om seier i Tour de Ski med den oppladningen hun hadde med matforgiftning ved juletider.

Finske Krista Pärmäkoski tok seg også forbi Nilsson på vei opp til toppen og endte 1.37 bak Weng til slutt. Nilsson holdt unna for de andre forfølgerne og tok tredjeplassen, slått med 1.54 minutter.


Se alle bildene fra Leksdalsrennet

164 skientusiaster på startstreken da Leksdalsrennet ble arrangert lørdag.

 

Fire på rad for Norge

Weng fulgte opp seirene til Therese Johaug (2014 og 2016) og Marit Bjørgen (2015). Norge har dermed vunnet de fire siste utgavene av Tour de Ski.

Med seieren økte også Weng sin ledelse i verdenscupen, og hadde også beste etappetid, 38,3 sekunder raskere enn amerikanske Elizabeth Stephen.

– Jeg hadde bestemt med for ikke å gå forbi henne for tidlig og la henne også bruke litt krefter. Hun er en liten luring, så det var best å bli kvitt henne, sa Weng om taktikken om å sikre seg seieren.

Nesten for Østberg

Ingvild Flugstad Østberg måtte kjempe med amerikanske Jessica Diggins i kampen om fjerdeplassen, selv om også hun nærmet seg svensken inn mot mål. Hun holdt på ta igjen Nilsson, men havnet 10 sekunder bak.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle si det, men jeg hadde nesten sett at bakken var litt lengre, sa Østberg.

Silje Øyre Slind ble nummer 16, slått med 7.21, mens Varden Meråker-løper og Tour-debutant Kathrine Harsem fulgte på 18.-plassen.

Harsem gikk ut som kvinne nummer 11, men tapte noen plasser på den avgjørende etappen. Hun kan like fullt se tilbake på en solid debut i Tour de Ski-sammenheng.


– Det må f*** meg være mulig å smøre gode ski!

Kathrine Harsem forbannet etter den norske smørebommen i Tour de Ski.