Kveen: – Petter skal gå i VM

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen sier det går bedre med skikongen fra Falun.
Sport

Petter Northug jr. er i gang med skitrening igjen.

– Det går bedre med Petter nå, skriver Stig Rune Kveen i en sms til Trønder-Avisa.

Northug skal ha vært på flere turer i Bymarka i Trondheim den siste tiden. Onsdag er det 42 dager igjen til VM i Lahti.

– Vi har fortsatt tro på at Petter kan komme i form til VM, sier Kveen.


Petter Northug jr. er vinner av Trønder-Avisas Ærespris for sjette gang

– Det er en ære å bli hyllet av sine egne nok en gang, sier prisvinneren.


Trener daglig

Ingen har verken sett eller hørt fra Northug siden han reiste hjem fra verdenscuphelgen i Lillehammer i starten på desember. Han måtte melde forfall til Tour de Ski. Northug ble trolig satt ut av overtrening på høydeoppholdet i det siste høydeoppholdet i november.

Adresseavisen meldte om saken først, og der var Kveen både forsiktig og vag når han svarer på spørsmål om hvordan situasjonen egentlig er for landets største skistjerne. Han vil ikke svare på om Northug har gjennomført intervalløkter etter at han dro hjem fra Lillehammer tidlig i desember.

– I går gikk vi en fantastisk skitur oppi Bymarka. Han er mye på ski og trener daglig. Det har han på en måte gjort i en lengre periode. 

– Er det slik at dere snakker ned formen hans?

– Nei, det gjør vi ikke. Petter er en skiløper som kjenner sine egne kroppslige signaler ekstremt godt. Sammenlignet med andre utøvere så er jeg bombesikker på at de ville ha startet opp mye tidligere. Petter har holdt seg i gang i ukevis, han har tatt steg for steg. Den røde tråden har vært lette, korte turer og styrketrening. Han venter på punsjen som han er så flink til å finne, sier Kveen til avisen.

Team Northug åpner også for at det kan bli høydetrening i etterkant av NM og foran VM.