Sesongen over for Sigrid Ekran

Et ødelagt leddbånd i kneet har satt hundekjøreren fra Sparbu ut av spill.

Sigrid Ekran har ødelagt et leddbånd i kneet, som har satt en stopper for sesongen. Her klar for start i Iditarod i Alaska.   Foto: Harald Sæterøy

Sesongen er over for Sigrid Ekran, som har fått ødelagt et leddbånd i kneet etter en velt.  Foto: Privat

Sport

Det opplyser Ekran selv i et innlegg på sin Facebook-profil.

– Det skjedde et uhell da jeg var ute og kjørte med hundene på onsdag, og bikker med sleden da det kom en krapp sving. Selve velten var ganske udramatisk, og noe som skjer fra tid til annen. Men jeg ble hengende fast med foten i sleden. og fikk en vridning i kneet, sier hun til Trønder-Avisa.

Sesongen over

Ekran er nå i Oslo, hvor hun har gjennomgått medisinske undesøkelser. Resultatene hun fikk var i stor grad nedslående.

– Det kommer til å ta tid å bli frisk igjen, så det er ikke veldig bra. Det er regnet at selve skaden vil ta seks til åtte uker å lege, før det nok må litt opptrening til for å komme tilbake i form, sier hun.

– Det betyr jo i praksis at både Femundløpet i februar og Finnmarksløpet i mars er uaktuelt. Jeg ønsket å få med meg sistnevnte, men har fått beskjed om at det ikke er aktuelt.

– Trist

Hundekjøreren sier det er surt at sesongen nå ser ut til å ryke.

– Man blir jo litt lei seg. Det kom veldig uventet. Jeg har trenet mye og forberedt meg godt for å yte mitt beste i kommende løp. Men nå får jeg heller bli med til løpene som hjelpekvinne, og gjøre mitt beste for å støtte opp, sier hun.

Sender stedfortredere

For selv om Ekran selv nå er satt ut av spill, betyr det ikke at sesongene for hundene hennes er over. De får nå nye førere.

–Hundene er fortsatt friske selv om jeg er skadet. Så kjæresten min Erlend (Johannessen) vil overta dem til noen av løpene, sammen med Thea Mortensen som jobber på kennelen. Tale Nedberg og Geir Skillebekk vil også ta dem med seg ut i løypene, sier hun.

– Så får jeg selv bare trene meg opp så godt jeg kan, for å komme tilbake så fort som mulig.