Nå er Bardal og Le Bozec tilbake i eliteserien i futsal

Steinkjer-duo sentral da Utleira tok steget opp i eliten.

Vant playoff: Kai Bardal (t.v.) og Julien Le Bozec fra Steinkjer er klar for eliteserien i futsal med Utleira.  Foto: Utleira futsal

Sport

Utleira lyktes på andre forsøk. Nå er trondheimslaget klar for eliteserien i futsal.

Laget, som ledes av steinkjerbyggen Kai Bardal, sikret seg opprykk gjennom playoff i Oslo i helga. Playoff-finalen mot Veitvet ble en veldig tøff og intensiv batalje. Utleira kunne til slutt feire etter 4-2-seier.

– Vært god i hele vinter

– Guttene har vært god i hele vinter, og kanskje aller best i desember og januar. Da vi kom hit, med litt sykdom og skader, handlet det om å stenge kampen og gjøre det ukomfortabelt for dem. Det synes jeg vi lyktes med, oppsummerer trener Kai Bardal overfor fotball.no

34-åringen fra Steinkjer er assistenttrener for det norske futsallandslaget, og hadde stor suksess som trener for Vegakameratene, som han ledet til fire strake seriemesterskap fra 2010/11 og 2013/14. Han forlot klubben i januar 2015, men er nå klar for eliteserien etter to år som Utleira-trener. Laget spilte playoff også i fjor, men tapte da opprykksfinalen.

Ville utvikle fra bunnen igjen

– Etter at det ble slutt med forrige klubb, som var best i Norden i en periode, så er det ingen lag som har det potensialet på kort tid. Derfor var det gøy å holde på med gode unge spillere og noen eldre, og utvikle noe fra bunnen av, både futsalferdigheter og som klubb. Vi er langt fra ferdig med det, men føler at spillerne er klar for det, sier Bardal til forbundets nettside.

Før sesongen hentet Bardal inn sambygding Julien Le Bozec, som har eliteserieerfaring fra Nidaros og Pumas. 29-åringen har vært en viktig brikke for Utleira, som nå altså kan forberede seg på eliteseriespill fra og med kommende høst.