Pallen glapp for Stjernen i dramatisk avslutningsrenn

Andreas Stjernen endte på den sure fjerdeplassen i Raw Air. I avslutningsrennet ble 28-åringen nummer ni.

Andreas Stjernen endte på fjerdeplass i Raw Air. Søndag ble han nummer 9 i Vikersund.   Foto: NTB scanpix

Sport

Det var knyttet store forhåpninger til Andreas Stjernen før søndagens avslutningsrenn i Raw Air. Før den siste konkurransen kjempet Stjernen om en tredjeplass i Raw Air-sammendraget. Mellom han og Kamil Stoch skilte det kun 0,3 poeng.

– Det sprakk litt

Men allerede etter den første omgangen kunne man konstantere at en pallplass for Stjernen ble tøft. Han fikk litt tunge forhold og med 227 meter ble det bare 201 poeng og 13.-plass etter 1. omgang. Stoch landet på 238 meter og fikk 228,3 poeng.

– Det sprakk litt. Jeg klarte ikke å kontrollere høyreskien. Nå ga jeg Stoch muligheten til å hoppe litt fra meg, sa Stjernen til NTB.

Tyske Andreas Wellinger, som ledet Raw Air etter åtte av ni konkurranser, landet på 242 meter og fikk 228,9 poeng.

Den siste omgangen ble svært dramatisk.

I finaleomgangen gjorde Stjernen et solid hopp under ikke helt gunstige forhold. Han landet på 225 meter og fikk 404,4 poeng, som holdt til niendeplass. Det var i første omgang han ødela muligheten til en pallplass sammenlagt. Han endte på fjerdeplassen i Raw Air.

– Det ble ikke så langt som jeg håpet på, sier Stjernen etter sitt finalehopp.

Wellinger feilet - Kraft vant Raw Air

Da Kamil Stoch fulgte opp med 237 meter i finaleomgangen, feide han all tvil tilside. Med det hoppet klatret han også opp på andreplass i sammendraget.  Lederen Wellinger feilet totalt i siste hopp, og landet på 166 meter. Dermed vant østerrikske Stefan Kraft aller første utgave av Raw Air. I sitt finalehopp var han altfor offensiv ut fra hoppet. Han vinglet nedover i svevet til 215 meter i et hopp som normalt ville endt i kulen.

Stjernen ble nummer fire mens Johan André Forfang ble nummer seks sammenlagt.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med Raw Air. Det er noen hopp som ikke er gode nok som gjør at jeg ikke er med på pallen, sier Stjernen til NRK.

Stjernen ble også nummer fire i VM. Da var han 0,6 poeng fra en VM-bronse i stor bakke.

– Det er kjipt å bli nummer fire igjen, sier 28-åringen.

Ps. Amerikaneren Kevin Bickner satte en solid personlig rekord i 1. omgang med 244,5 meter. I finalen var han uheldig i landingen og måtte over ende. Han ble båret ut av bakken på båre etter ha møtt bakken i over 105 km/t på 234,5 meter.Raw Air sammenlagt:

1. Stefan Kraft 2298,1 p

2. Kamil Stoch -25,5

3. Andreas Wellinger - 46,8

4. Andreas Stjernen -88

5. Peter Prevc -117,7

6. Johann André Forfang -137,7