Saugestad utelatt

Norges Skiforbund har gitt 38 alpinister tilbud om plass på følgende lag sesongen 2017/18. Namsos-gutten Stian Saugestad, som representerer Grong IL, er i likhet med sist sesong tatt ut på europacuplaget.

På europacuplaget: Stian Saugestad ble ikke funnet verdig en plass på verdenscuplaget foran neste sesong. Foto: Marius Langfjord  Foto: Marius Langfjord

Sport

Mange hadde nok ventet at Saugestad skulle få en plass på verdenscuplaget etter at han kjørte inn til gull i super-G og sølv i utfor under NM i Narvik. Da uttalte blant annet Kjetil Jansrud på NRK at Saugestad burde få en plass sammen med de store gutta. Det var tydeligvis ikke alpinledelsen enig i.

Verdenscup lag, kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Nina Løseth (Spjelkavik), Mina Fuerst Holtmann (Bærum), Maria Tviberg (Geilo), Maren Skjøld (Gjøvik), Kristina Riis-Johannessen (Ready), Kristin Anna Lysdahl (Bærum).

Europacup lag, kvinner: Kristine Haugen (Lommedalen), Guro Hvammen (Heming), Kajsa Vickhoff Lie (Bærum). Thea Stjernesund (Hakadal), Marte Monsen (Bærum), Marte Berg Edseth (Heming), Kaja Norbye (Heming).

Uttaket er gjort av Tim Gfeller, Erik Skaslien og Claus J. Ryste.

Verdenscup lag, menn: Aksel Lund Svindal (Nero), Leif Kristian Haugen (Lommedalen), Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Jonathan Nordbotten (Ingierkollen/Rustad), Rasmus Windingstad (Bærum), Bjørnar Neteland (Fana), Axel William Patricksson (Ingierkollen/Rustad), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Marcus Monsen (Aaron).

Europacup lag, menn: Stian Saugestad (Grong), Henrik Røa (Heming), Peder Dahlum Eide (Lommedalen), Patrick Haugen Veisten (Nero), Timon Haugan (Oppdal), Tobias Windingstad (Bærum), Tomas Markegård (Hemsedal), Bjørn Brudevoll (Hemsedal), Joachim Jagge Lindstøl (Heming), Fabien Wilkens Solheim (Heming), Aleksander Sannes Thorsen (Njård).

Uttaket er gjort av Christian Mitter, Johnny Davidson og Claus J. Ryste.