Olsen så rødt da Blink vant lokaloppgjøret

Stjørdals-Blink slo Verdal 2-1 lørdag kveld.

Markus Balstad Husby var svært sentral da Stjørdals-Blink slo Verdal.  

Sport

Lørdag kveld dro Nils Petter Austad og hans Verdal-lag til Nye Blinkbanen for å møte serieleder Stjørdals-Blink.

For én mann ble kampen ekstra spesiell. Verdal-trener Nils Petter Austad var i flere år assistenttrener i Blink, og ledet laget i de fem siste seriekampene i fjor høst.  Før lørdagens kamp toppet Stjørdals-Blink tabellen med sine 19 poeng, noe som er fire poeng foran Molde-2 og Kolstad. Verdal lå midt på tabellen med sine 13 poeng og var innstilt på et tøft møte med serielederen.

Effektive

Stjørdals-Blink åpnet frisk og allerede etter sju minutter lå ballen i mål. Sondre Stokke tredde ballen gjennom til Markus Balstad Husby som iskaldt banket ballen i mål fra kort hold.

Verdal våknet mer etter målet, og i det 17. minuttet ble Hans Kristian Nordvoll spilt fri alene med keeper, men en mesterlig redning av Jørgen Vordal hindret scoring. Blink-keeperen var meget god og i løpet av omgangen gjorde han flere viktige redninger. Både Even Følstad Pedersen og Erik Skeie (tilbake fra skade) var også alene med Vordal, men ingen fikk ballen i mål.

Vertene skapte få sjanser, men hadde brukbar kontroll og var effektive. Like etter halvtimen spilte Balstad Husby fri Nedzad Sisic som doblet ledelsen for Blink. 2-0 var også pauseresultatet.

Reduserte på straffe

Starten på andre omgang ble forholdsvis jevnspilt, og like før timen passert fikk Verdal tildelt straffespark da en Blink-spiller handset inne i 16-meteren. Adrian Krysian gikk fram og satte ballen kontrollert i mål.

Tenningsnivået var svært høyt hos begge lag i lokaloppgjøret, og i det 65. minuttet ble Verdal redusert til ti mann da midtstopper Erik Olsen fikk direkte rødt kort etter en takling på Marius Augdal på midten. Olsen felte Augdal bakfra.

Etter rødkortet burde Blink ha punktert kampen, men Augdal brant to gode muligheter da han var alene gjennom.

Mot slutten ble det mye Hawaii-fotball. Verdal jaktet utligning, mens Blink fikk flere gode kontringsmuligheter. Men ingen av lagene var gode nok på den siste tredjedelen. Dermed kunne Blink juble for seier og tre nye poeng. Verdal forblir værende på sjuendeplass, mens Blink leder serien med fire poeng.

- Det er tamt å tape. Jeg er veldig fornøyd med guttene og vi er veldig nærme, men det er kjedelig at vi ikke fikk med oss ett poeng, sier Nils Petter Austad.

- Det smaker alltid godt med seier - om ikke ekstra godt mot Verdal. De gir oss tøff kamp og det er spennende hele tiden. Det er godt å dra i land en slik seier, sier Are Tronseth.